Kirjoita tavoitteesi paperille

Kun kirjoitat tavoitteesi paperille, saavutat sen tutkimusten mukaan todennäköisemmin kuin se, joka ei tee niin.

Unelmiesi ja visiosi saavuttamisen salaisuus sisältää niiden määrittelyn ja kirjaamisen selkeästi ja konkreettisesti.

Tavoite on kuin käsky alitajunnalle: pyri tähän, tähän on tarkoitus päästä. Tapahtuu sama kuin lähtiessäsi ajamaan johonkin paikkaan; asetat itsellesi tavoitteen (ja annat samalla alitajunnallesi käskyn): nyt ajan uimahallille uimaan. Jos reitti on tuttu, tietoinen mielesi ei juuri rasitu matkan aikana, reitti on ohjelmoitu alitajuntaan, aivan kuin se olisi ohjelmoitu navigaattoriin.

Menestyvä ihminen keskittyy siihen, mitä hän haluaa tehdä. Et voi matkaan lähtiessäsi vain lähteä ajamaan ilman tietoista tavoitetta, jos olet todella menossa johonkin tai ajatella, että en aja ruokakauppaan, jos olet menossa uimahalliin.

Asian kirjoittaminen paperille on ensimmäinen askel sen toteuttamiseen. Lee Iacocca

Paperille kirjoitettuna tavoite tehoaa vielä paremmin. Alitajunta pitää sitä päämääränä, jonka saavuttamiseksi se kerää kaikkia tekijöitä, mahdollisuuksia, asioita, joita tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan.

Meidän pitää muistaa, että kaikki ajatukset ohjaavat alitajuntaa ja sitä voimakkaammin mitä useammin niitä ajattelemme. Siksi paperillekin kirjoitettuja tavoitteita kannattaa säännöllisesti käydä läpi, ne on hyvä pitää jatkuvasti esillä ja palauttaa ne sekä tietoiseen mieleen että sitä kautta myös alitajuntaan. Meidän pitää ajatella mitä haluamme, ei sitä mitä emme halua. Jos liikaa ajattelemme mitä emme halua, se tekee tästä ajatuksesta liian hallitsevan ja alitajunta tulkitsee sen helposti tavoitteeksi.

Ajatuksen tekee voimakkaammaksi kolme asiaa: tunne, toisto ja kesto.  Tämä pätee myös ajatteluun jostakin tavoitteesta. Mitä voimakkaampia tunteita tavoitteeseen liittyy, mitä useammin ajattelemme sitä ja mitä pidempään niin teemme, sitä voimakkaammin alitajuntamme sitoutuu tavoitteeseen.

Kirjoitettu tavoite

  • toimii muistutuksena siitä, mitä yrität saavuttaa
  • on keino konkretisoida visio tai unelma, samalla sitoutua sen toteuttamiseen
  • auttaa seuraamaan edistymistä
  • auttaa huomaamaan mahdollisuuksia, jotka tukevat tavoitteen saavuttamista
  • lisää motivaatiota
  • auttaa keskittymään olennaiseen ja tunnistamaan, mihin kohdistaa aikaa, rahaa ja työtä

Tavoitetta ei aina ole tarkoitus saavuttaa. Se palvelee usein yksinkertaisesti jonain, jota kohti pyrkiä. Bruce Lee

Kategoria(t): Ajattelu, Onnistuminen, Tavoitteet, Uncategorized Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *