Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Kumpi on tärkeämpi, päämäärä vai liike (päämäärän suuntaan)? Kysymys on tietysti kauaskantoinen ja tärkeä, samaa luokka kuin kysymys, kumpi oli ensin, muna vai kana. Kysymystä on pohdiskellut moni viisas, tulee mieleen esimerkiksi entinen presidenttimme.

Kysymykseen voi antaa aina yleispätevän vastauksen: Se riippuu. Pari esimerkkiä.

Jos yritystä uhkaa konkurssi ja sen on pystyttävä lisäämään myyntiään, karsimaan kustannuksiaan ja/tai parantamaan tulostaan tietty määrä, eivät pelkät ponnistelut riitä, jos myyntiä ei saada nousemaan, kustannukset eivät laske ja tulos parane riittävästi. Konkurssi on edessä, pelkkä liike ei riitä.

Mutta esimerkiksi golfissa voi tilanne olla toinen. Periaatteessa golf on erittäin päämääräpainotteinen urheilulaji, siinä on aina tavoitteita tai päämääriä. Pallo pitäisi saada reikään tavalla tai toisella, ja mitä vähemmillä lyönneillä, sitä parempi. Mutta golfista voi nauttia pelkästään muutaman onnistuneen lyönnin, liikunnan ja hyvän seuran vuoksi. Pallon voi, jos ei ole mukana lyöntipelikilpailussa, milloin tahansa nostaa ylös ja jatkaa toiselle reiälle. Tässä tapauksessa liike (itse pelaaminen) on tärkeämpää.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *