Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Eri puolilla Suomea toimivilla yrityksillä ja yrittäjillä lienee joitakin eroja. Ainakin kerrotaan tällaista vertailua. Kun eteläpohjalaasella yrittäjällä menee jostain syystä vähän heikommin, hän toteaa: ”Tilanne on huolestuttava, mutta ei vakava.” Savolaenen yrittäjä puolestaan sanoo vastaavassa paikassa:” Tilanne on vakava, mutta ei huolestuttava.”

Tämä vertailu tuli mieleen, kun seurasin lehdistä keskustelua Suomen valtion mahdollisesta tuesta telakka yhtiö STX Finlandille. SDP:n puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen sanoi lehtitietojen mukaan, että val­tio ei voi läh­teä pe­las­ta­maan huo­nos­ti me­nes­ty­vää yri­tys­tä. Hän ei kui­ten­kaan sul­ke­nut pois mah­dol­li­suut­ta, et­tä val­tio omis­tai­si te­lak­ka­teol­li­suu­den yri­tyk­siä. (HS)

Keskustan puheenjohtaja ja entinen yrittäjä Juha Sipilä puolestaan peräsi uusia vaihtoehtoja: Telakkateollisuuden pelastamiseksi vaihtoehtoja on keskustajohtajan mukaan useita: valtio voi itse mennä mukaan omistajaksi tai tehdä sen yhdessä useamman kanssa. ”Telakka-asiassa ministerit Jan Vapaavuori (kok) ja Jutta Urpilainen (spd) sanoivat, että vaikeuksissa olevia yrityksiä ei tueta. En ymmärrä tällaista perustelua.”

Tässä taitavat, paitsi taktiset näkökohdat hallituksen ja opposition edustajilta, myös käsitteet mennä vähän sekaisin. Huonosti menestyvä tarkoittanee kannattamatonta yritystä. STX:n tapauksessa kannattamattomuus on jo jatkunut pidempään, eikä kysymys ole mistään tilapäisistä vaikeuksista, niin kuin Sipilän kirjoituksesta voisi päätellä.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *