Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

 Siihen, joka ei luota tarpeeksi, ei luoteta.  – Lao Tzu

Luottamus on yksi yritystoiminnassa käytettävistä sanoista, joihin liittyy paljon erilaisia tulkintoja ja käsityksiä. Luottamuksen on kuitenkin todettu olevan hyvän yhteistyön lähtökohta.

Luottamukseen ei tarvitse liittyä sen syvempiä tunteita tai henkilökohtaisia siteitä.  Arkipäivän tilanteissa luottamus on usein itsestään selvyys. Kun menen Alkoon, voin luottaa siihen, että kun ostan pullon Koskenkorvaa, saan juuri sitä.  Samaa tuttua hyvää laatua. Mutta kun yön hämärissä jano uhkaa yllättää, et voi varmasti luottaa siihen, että saat Kallion kulmilta pimeän pullon myyjältä ”aitoa venäläistä vodkaa.”

Monessa maassa liikesuhteiden ja myynnin aikaansaaminen perustuu, enemmän kuin esimerkiksi Suomessa, henkilökohtaisten suhteiden rakentumiselle. Samalla luodaan perusta myös luottamukselle. Näin on myös Kiinassa. Kiinalainen sananlasku sanoo: Jos et luota johonkin ihmiseen, älä tee yhteistyötä hänen kanssaan.  Jos teet yhteistyötä hänen kanssaan, luota häneen.

trust2

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *