Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

USA:ssa talous kasvaa toisin kuin suuressa osassa Eurooppaa. Suomi on epäonnistunut surkeasti sekä velkaantumisen pysäyttämisessä että talouden elvytyksessä. Rakenteellisiin uudistuksiin ei ole riittänyt rohkeutta ja yksituumaisuutta.

Oheinen tilasto kertoo, että USA:ssa laskusuhdanne on suuresta 1920 luvun lamasta lähtien kestänyt keskimäärin 9 kuukautta. Laskukausien väli on ollut keskimäärin  4 vuotta kaksi kuukautta.

USA:n talous on maailmantalouden kannalta keskeisessä asemassa. Sen laskusuhdanne vaikuttaa koko maailmaan. Edellisestä taantumasta on nyt ehtinyt kulua lähes kuusi vuotta. Suurella todennäköisyydellä uutta voi odottaa viimeistään aikavälillä 2017-2020.

Jos Suomi kohtaa seuraavan laman nykyisessä kunnossa, hyvinvointivaltiolle voi heittää lopullisesti hyvästit.  Huhtikuun vaalien jälkeen valittavan  hallituksen haaste on kova. Rakenteelliset uudistukset ja talouskasvu on saatava aikaan 2-3 vuoden aikana.

Recessions-Historical

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *