Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

puu auton päälle

Onnistuminen riippuu edeltävästä valmistautumisesta ja ilman valmistautumista epäonnistuminen on varmaa. Konfutse

Abraham Lincoln on sanonut: Anna minulle kuusi tuntia aikaa kaataa puu, niin käytän neljä tuntia kirveen teroittamiseen. No, nykyään puun kaataminen käy hetkessä moottorisahalla, mutta sanoma on selvä. Mitä valmistautuneempi olet vaikkapa puun kaatamiseen, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on tehdä se hyvin. Ainakin kannattaa katsoa tarkkaan puun kaatosuunta, ettei autoa tarvitse viedä romuttamolle.

Golfin piirissä on sanonta: Mitä enemmän harjoittelen sitä onnekkaampi olen. Sanonta on pantu lähteestä riippuen monen suurpelaajan suuhun (mm. Arnold Palmer, Jack Nicklaus ja Gary Player). Ainakin näiden kohdalla sanonta näyttää pitävän paikkansa. Kaikki olivat ajallaan kovia harjoittelemaan ja he voittivat yhteensä 34 golfin major-kilpailua.

Monet ovat varmaan kokeneet painajaisunen, jossa yllättäen joutuu esiintymään ilman mitään etukäteistietoa. Myös  puheen pitämisessä valmistautuminen on ratkaisevaa. Lähes kaikkia vaivaa jonkinasteinen esiintymiskuume. Mitä paremmin on puheeseen valmistautunut, sitä varmemmalla pohjalla toimii ja sitä nopeammin esiintymiskuume häviää.  Mark Twainin kerrotaan sanoneen: Yleensä minulta kestää kauemmin kuin kolme viikkoa valmistella hyvä ex tempore-puhe (tämänkin sanonnan alkuperästä on monta versiota).

Hyvä valmistautuminen on yksi onnistumisen perusedellytyksistä kaikilla elämän osa-alueilla.

 

Yksi vastaus

  1. Kiitos tästä kirjoituksesta. Ei todellakaan ole hyvä, että puu kaatui, mutta ainakaan kukaan ei loukkaantunut. Meillä on myös laho puu, joten haluan ostaa uuden teräketjun moottorisahaani, jotta voimme vihdoin kaataa puun.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *