Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Yogi Berra

Harvardin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että noin kolmella prosentilla opiskelijoista oli yksityiskohtaiset kirjalliset tavoitteet ja suunnitelma niiden saavuttamiseksi.

Kymmenen vuoden jälkeen tehtiin seurantatutkimus osallistujien joukossa. Sen mukaan ne kolme prosenttia, joilla oli ollut yksityiskohtaiset tavoitteet ja suunnitelmat, ansaitsivat keskimäärin kymmenen kertaa enemmän kuin loput 97 prosenttia.

Tavoitteet kirkastavat sinulle, mihin olet pyrkimässä. Silloin on helpompaa arvioida eteen tulevia tilanteita ja mahdollisuuksia ja päättää mitkä niistä sopivat tavoitteisiin. Tavoitteet auttavat keskittymään olennaiseen.

Tavoitteita miettiessäsi pidä mielessä, että korkealle asetetut tavoitteet synnyttävät runsaasti motivaatiota ja energiaa, matalat tavoitteet vain vähän.

Syitä siihen, että niin harvat ihmiset asettavat itselleen tavoitteita on paljon. Tärkein syy on kuitenkin se, ettei niiden tärkeyttä tiedosteta.  Tavoitteiden asettaminen on tien ja suunnan rakentamista menestykseen.

Olennaisin sääntö toimivien tavoitteiden asettamisessa on, että ne on kirjoitettu muistiin, paperille tai tiedostoksi.

Tavoitteiden kirjoittaminen paperille konkretisoi ne. Sen jälkeen alkaa mieli (myös alitajunta) toimia niiden hyväksi. Kirjoitetut tavoitteet sitouttavat ja velvoittavat toteuttamaan ne. Ne toimivat tuloskorttina, jota vastaan onnistumista voi mitata..

Kyky asettaa tavoitteita ja tehdä suunnitelmia niiden saavuttamiseksi on onnistumisen ydinosaamista.

Mitkä ovat sinun kirjoitetut tavoitteesi?

2 Kommenttia

  1. Laittamattomasti kirjoitettu ja tutkittu. Toivotan Sinulle ja läheisillesi Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

    Hannu S

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *