Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

self-confidence

On harhaluulo ajatella, että menetät mitään, kun yrität jotain ja epäonnistut siinä.

Monelle varmaan tuttu tarina kertoo myyntimiehestä, joka asiakkaan konttorin ulkopuolella alkoi epäillä käynnin mielekkyyttä. Hän kävi mielessään keskustelun itsensä kanssa: Entä jos asiakas on epäystävällinen ja vihamielinen.? No, mitä hän voi sitten pahimmillaan tehdä?  Hän voi heittää minut ulos. No, entä sitten, minähän olen nyt jo ulkona. Eli tilanne ei voi ainakaan olla huonompi, jos on kuitenkin mahdollisuus, että kauppoja syntyy. Ja sitten sisään vain.

Perusta henkilökohtaiselle onnistumiselle on itseluottamus. Voit saavuttaa mitä tahansa, kun uskot itseesi. Mutta toisaalta jos epäilet itseäsi, epäonnistut. Luottamuksen tunne on jonkinlaista positiivista värähtelyä, jossa alitajunta on suunnattu onnistumiseen. Näin tapahtuu, kun ajattelet keskittyneesti ja olet linjassa tavoitteesi toteuttamisen kanssa. Itseluottamus on kuin magneetti, joka vetää puoleensa sitä mitä haluat.

Kun lisäät itseluottamusta, saat lisää onnistumisia. Ja kun saat lisää onnistumisia, lisäät itseluottamusta. Luot positiivisen vahvistamisen kierteen. Keskity tekemään enemmän asioita, joista saat myönteisiä tuloksia ja tee vähemmän asioita, jotka saavat sinut pettymään. Valitse tilanteista, joissa todennäköisesti onnistut. Jokainen positiivinen kokemus on positiivista vahvistamista, joka kasvattaa voimaasi.

Itseluottamus on onnistumisen perusedellytyksiä paitsi yrityselämässä myös useimmissa urheilulajeissa.

Jack Nicklaus, golfin kaikkien aikoja menestynein pelaaja, on sanonut: Itseluottamus on tärkein yksittäinen tekijä golfissa, ja huolimatta siitä kuinka paljon sinulla on luontaisia kykyjä, on vain yksi keino hankkia ja ylläpitää sitä: työ.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *