Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Onni on sitä, kun mahdollisuus kohtaa kyvykkyyden

 

 

Onnella on valtava vaikutus elämäämme. Muutama sekunti epäonnea voi tehdä tyhjäksi vuosien uurastuksen, kun taas satunnainen onnenpotku voi johtaa menestykseen ja onnellisuuteen. Onnella on voima tehdä mahdottomasta mahdollista.

Hyvin monet liikemiehet ja yrittäjät ovat panneet suuren osan menestyksestään sattumanvaraisten tapahtumien ja hyvän onnen tiliin. Myös monet suurista keksinnöistä tiedemaailmassa ovat esimerkkejä sattumasta tai onnesta, ehkä tunnetuimpia Alexander Flemingin löytämä penisilliini.

Onni tai sen puuttuminen ohjaa usein elämää enemmän kuin parhaatkaan suunnitelmat. Psykologian tohtori Richard Wiseman (Onnen tekijät – Neljä menetelmää tuurin parantamiseksi) on tutkinut hyvä- ja huono-onnisia ihmisiä ja selvittänyt, miksi onnen lahjat eivät käy tasan. Onnenpotkujen houkuttelemiseksi ei auta erityisenkorkea älykkyysosamäärä, saati poppakonstit. Wiseman on löytänyt neljä perusperiaatetta, joita hyväonnisena pidetyt ihmiset tiedostamattaan hyödyntävät.

Ensimmäinen periaate: Maksimoi mahdollisuutesi onnenpotkuihin

Tämä Wisemanin esittämä periaate on ehkä tärkein menetelmä, mitä yritystoiminnassa menestyvät yrittäjät ja yritykset käyttävät, joko tietoisesti ja tietämättään. Hyväonniset ihmiset luovat itselleen onnekkaita mahdollisuuksia. (Yksinkertaistaen: et voi voittaa Lotossa, jos et jätä edes yhtä lottoriviä.) He myös huomaavat mahdollisuutensa ja tarttuvat niihin. (Katso myös: Voiko onnea hallita)

Alaperiaatteet:

  1. Hyväonniset ihmiset muodostavat ja ylläpitävät vahvoja onnenverkostoja. Itse sitä tiedostamattaan hyväonniset ihmiset käyttäytyvät tavalla, jolla he maksimoivat onnekkaiden sattumien mahdollisuuden. He keskustelevat ja viettävät aikaa monien tuttaviensa kanssa. He vetävät ihmisiä puoleensa ja pitävät heihin yhteyttä. Tämä saa aikaan valtavan onnenverkoston ja suuren onnekkaiden sattumien todennäköisyyden. Ja koko elämän muuttamiseen tarvitaan vain yksi onnellinen sattuma
  2.  Hyväonniset ihmiset suhtautuvat elämään rennosti. Hyväonnisten ihmisien kyky havaita onnekkaita mahdollisuuksia on tulosta siitä, että he suhtautuvat rauhallisesti ympäröivään maailmaan. Kyse ei ole siitä, että he odottaisivat löytävänsä tiettyjä mahdollisuuksia, vaan he pikemminkin huomaavat ne silloin, kun ne osuvat kohdalle. He näkevät sen, mitä on, sen sijaan että etsisivät sitä, mitä haluavat nähdä.
  3. Hyväonniset ihmiset ovat avoimia uusille kokemuksille. Uudet ja satunaiset kokemukset kasvattavat uusien tilaisuuksien mahdollisuutta. Hyväonniset ihmiset ovat kokeilunhaluisia ja keksivät uusia tapoja tehdä asioita.

Mitä mieltä olet?  Uskotko, että itse voisit luoda enemmän hyvää onnea elämässäsi ja työssäsi?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *