Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Pyrrhos

Jokaisella ihmisellä on halu onnistua ja voittaa. Jos halun lisäksi omaa riittävästi taitoa, sinnikkyyttä ja lujaa tahtoa, onnistuminen on mahdollista.

Pitää kuitenkin muistaa, että voittoon ei aina kannata pyrkiä hinnalla millä hyvänsä. Voitto voi osoittautua syystä tai toisesta karvaaksi. Voitat, mutta kyseessä on Pyrrhoksen voitto.

Pyrrhoksen voitoksi kutsutaan voittoa, joka tulee niin korkeaan hintaan, että se jättää voittajan heikompaan tilaan kuin missä hän oli ennen menestystä. Epeiroksen kuningas Pyrrhos saavutti sellaisen voiton roomalaisista Asculumin taistelussa Apuliassa vuonna 279 eKr. Hänen kerrotaan sanoneen taistelun jälkeen: ”Vielä yksi tällainen voitto, niin olen hukassa”.

Pyrrhoksen voitoista on useita esimerkkejä maailman sotahistoriassa. Se on kuitenkin tavallinen ilmiö myös muilla elämän osa-alueilla, politiikassa, liike-elämässä ja urheilussa.

Pyrrhoksen voitto voi olla vain huonoa onnea, mutta usein syy on omassa voittajan toiminnassa.  Sinnikkyys ja sisu muuttuvat jääräpäisyydeksi ja typeryydeksi.

Pitää muistaa kuoppien 1. laki: Jos huomaat, että olet kuopassa, lopeta kaivaminen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *