Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Alitajunta

Miten alitajunnan hyödyntämisellä voi onnistua ja menestyä paremmin?

Sanotaan, että ihmisen henkisistä voimavaroista 90 % on piilossa. Ne ovat piiloutuneet ihmisen tiedostamattomaan, alitajuntaan. Siellä ovat ihmisen pitkävaikutteiset muistot, tunteet ja sinne tietoisen mielen syöttämät ajatukset ja tiedot. Mutta miten hyvin ihmisen pystyy niitä käyttämään toiminnassaan? Ovatko ne oikeassa käytössä, vajaakäytössä vai jopa haitallisia?

Tietoinen mieli syöttää alitajuntaan ajatuksia jatkuvasti. Siitä voi jokainen itse pitää huolen, että ajatukset ovat oikean suuntaisia tai tarkoituksen mukaisia. Positiivinen ajattelu on tässä suhteessa tärkeää.

Positiivisten mielikuvien käyttö

Paljon käytetty esimerkki tulee golfin piiristä.

Kun sinun pitää lyödä golfpallo vesiesteen yli, on ajateltava nimenomaan lyöntiä, jossa pallo lentää veden yli. Golflyönti on visualisoitava yksityiskohtaisesti. Maailman kaikkien aikojen paras golfpelaaja Jack Nicklaus on sanonut, ettei hän koskaan lyö palloa, ei edes harjoitellessaan, ilman ettei hän muodosta lyönnistä ja pallon lennosta tarkkaa kuvaa mielessään. Oikean mielikuvan käyttäminen on välttämätöntä.

Kun oikea lyönti on visualisoitu ja tehty tarvittavat rutiinit juuri tuota lyöntiä varten (eli annettu alitajunnalle oikeat ajatukset, ohjeet), pitää vain luottaa itseensä ja suorittaa lyönti. Alitajunta ja aikaisempi harjoittelu hoitaa loput. Lyöntihetkellä mielen pitäisi olla mahdollisimman tyhjä. Mitä enemmän tiedostettu ajattelu vaikuttaa lyönnin aikana, sitä huonompi lyönti.

Alitajuntaan ei pidä syöttää negatiivisia ajatuksia.

Jos sen sijaan ryhdyt mielessään kuvittelemaan sitä mahdollisuutta, että lyöt pallon veteen, tuo ajatus jää alitajuntaan ja sitten myös toteutuu. ”Älä lyö palloa veteen” muuttuu alatajunnassa vain pallon lyömiseksi veteen. Alitajunta ei osaa tulkita oikein ei sanaa.

Kun sanot itsellesi: ”Älä ajattele karhua!” ensimmäinen ajatus ja kuva mielessäsi on tietysti karhu. Sen sijaan jos sanot: ”Ajattele sutta!” ei varmaan karhu tule mieleen.

Tämä sama prosessi toteutuu kaikessa toiminnassa. Se, minkälaisia ajatuksia ajattelet ja samalla syötät alitajuntaasi, vaikuttaa myöhemmin toimintaasi.

Kaikki on kiinni siitä miten ajattelet.

Henry Ford on sanonut: Jos ajattelet, että pystyt, olet oikeassa. Jos ajattelet, ettet pysty, olet todennäköisesti oikeassa.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *