Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

multi-task

Nopein ja tehokkain tapa tehdä monta asiaa on tehdä ne yksi kerrallaan.  Monen asian teko samanaikaisesti on useimmiten hyvä keino tyriä useampi kuin yksi asia kerralla.

Ihmisen aivot eivät pysty käsittelemään kovin montaa asiaa yhtä aikaa, vaan ne siirtyilevät hätäisesti eri tehtävien välillä. Se vaatii aivoilta huomattavasti enemmän aikaa verrattuna siihen, että asiat tehtäisiin yksi kerrallaan.

On joitakin asioita ja ammatteja, joissa monen asian teko samanaikaisesti on tarpeen ja mahdollista. Esimerkiksi ravintolakokki ja monen lapsen kotiäiti ovat tottuneet hoitamaan hyvinkin monia asioita yhtä aikaa.

Ihmisen yrittäessä keskittyä kahteen asiaan yhtä aikaa aivot ylikuormittuvat. Esimerkiksi autolla ajaminen ja puhelimessa puhuminen (puhumattakaan tekstiviestin lähettämisestä), aiheuttavat ongelmia, sillä molemmat vaativat saman aivo-osan toimintaa. Tuloksena aivot yksinkertaisesti hidastuvat.

Joka kerta kun siirryt toiseen tehtävään, menetät aikaa. Sinun pitää joka kerta uudestaan palauttaa mieleen toisen tehtävän ydinasiat ja samalla unohtaa edellinen tehtävä. Täyden keskittymisen palauttaminen uuteen asiaan vie siksi aina aikaa.

Itse asiassa kysymys ei yleensä olekaan usean asian tekemisestä yhtä aikaa, vaan tekemisen siirtelemisestä nopeasti asiasta toiseen.

Vain yhtä asiaa voi tehdä kerralla, mutta monien asioiden tekemistä voi välttää samanaikaisesti. Tai kuten Steven Jobs on sanonut: Ihmiset luulevat, että keskittyminen tarkoittaa, että sanoo Kyllä asialle, johon pitää kiinnittää huomio. Mutta sitä se ollenkaan tarkoita. Se tarkoittaa, että sanoo Ei sadoille muille hyville asioille, mitä on olemassa.

Keskittyminen yhteen asiaan kerralla tuo paljon hyötyjä:

  1. Se säästää paljon aikaasi
  2. Saavutat parempia tuloksia
  3. Pystyt tekemään useampia tehtävä
  4. Et turhaudu keskeneräisistä tehtävistä
  5. Olet tyytyväisempi siihen mitä teet

Tee useita asioita missä voit, vaihda tehtävää, jos on pakko ja keskity yhteen asiaan niin paljon kuin mahdollista parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *