Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

picasso1

Pablo Picasso on sanonut: Toiminta on menestymisen perusasia. Ja nykyaikana erityisesti nopeaa toimintaa pidetään hyvänä asiana. Nopeat syövät hitaat, sanotaan. Mutta, mutta. Kaikissa asioissa on ainakin kaksi puolta.

Usein nopean toiminnan takana on ns. toimintaharha.

Jalkapallon piiristä tulee tunnettu esimerkki toimintaharhasta. Rangaistuspotkua torjuva maalivahti syöksyy yleensä oikealle tai vasemmalle. Kuitenkin optimaalisin strategia olisi seisoa vain keskellä, koska tilastojen mukaan silloin pystyy torjumaan suuremman osan laukauksista kuin heittäytymällä eri puolille. Miksi maalivahdit eivät sitten jää keskelle? Koska olla tekemättä mitään on aina noloa, vaikka se olisikin oikea tapa toimia.

Epäselvissä tilanteissa meissä herää tarve tehdä jotain, mitä tahansa. Tämä periytyy ihmisen historiallisesta kehityksestä. Tämä oli ihan oikein 10000 vuotta sitten, jolloin toiminta ennen ajattelua saattoi pelastaa hengen. Nykyaikana, huolimatta vaistoistamme, ajattelu ja harkinta tuottavat melkein aina paremman tuloksen kuin toiminta ilman ajattelua.

Ihminen aktivoituu, vaikka siitä ei ole mitään hyötyä. Sen jälkeen tunnemme olomme paremmaksi, vaikka mikään ei ole muuttunut parempaan suuntaan. Usein käy jopa päinvastoin. Meillä on taipumus toimia liian nopeasti ja liian usein.

Kaikesta huolimatta, niin järjettömältä kuin se tuntuukin, toiminnan puutetta pidetään yhä huonona. Kukaan ei tule onnittelemaan sinua, jos et ole tehnyt mitään jossakin tilanteessa, vaikka se olisikin ollut paras päätös. Sinulta odotetaan nopeita päätöksiä ja tietenkin toimintaa.

             Sijoitustoiminnassa toimeliaisuus ei korreloi tuloksen kanssa.  Warren Buffett

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *