Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

risktaking

Riskin välttäminen voi olla riskin ottamista, koska riskit tarjoavat mahdollisuuksia, joista ei kannata luopua.

Riskin ottaminen on oleellinen osa onnistumista ja menestystä. Suurimmat mahdollisuudet menestyä tulevat useimmiten riskinoton kautta.

Riski tarkoittaa johonkin tavoittelemisen arvoiseen liittyvää negatiivistä lopputulosta tai sivuvaikutusta. Sillä on myös merkitys epäonnistumisen tai uhan todennäköisyys.

Riskin ottamisessa jää usein huomioimatta aikahorisontti. Mitä nopeammin haluat onnistua tai menestyä, sitä suurempi epävarmuus, riski, siihen sisältyy. Ja päinvastoin, mitä enemmän sinulla on aikaa, sitä enemmän on mahdollisuuksia ja keinoja onnistua.

Hyvän esimerkin tarjoa sijoittaminen. Jos yrität rikastua pörssissä nopeasti, epäonnistumisen riski on erittäin suuri. Riskit ovat sitä pienemmät, mitä enemmän sinulla on aikaa odottaa vaurastumista. Kun toimit 20-30 vuoden tähtäimellä ja sijoitat säännöllisesti pienissä erissä, korkoa korolle vaikutuksen (jota Albert Einstein sanoi maailman kahdeksanneksi ihmeeksi) avulla vaurastuminen on varmaa. Tai on ainakin tähän asti ollut, eli kuten sijoitusmaailmassa sanotaan: tähänastinen kehitys ei ole takeena vastaavalle kehitykselle tulevaisuudessa.

Sijoittamisessa suurin riski liittyy, paitsi liikaan vauhtisokeuteen, Buffettin mukaan siihen, ettei tiedä mitä on tekemässä.

Aikatekijään riskin minimoimisessa liittyy pienten askelten taktiikka. Etenemällä vähittäisten tekojen ja muutosten kautta voi riskitekijöitä seurata ja muuttaa toimintaansa tarpeen mukaan. Mutta kuten David Lloyd George on sanonut: ”Älä pelkää ottaa suurta loikkaa tarvittaessa. Et voi ylittää rotkoa kahdella pienellä askeleella.”

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *