Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

smiling-sky1

Hyvinvointi ei ole pelkää sattumankauppaa. Vaikka kaikkia sairauksia ja tapaturmia ei voi ehkäistä, tutkijoiden mukaan onnellisuus riippuu 40-prosenttisesti ihmisestä itsestään. (Akuutti-tv-ohjelman lääkäri Risto Laitila. Hämeen Sanomat 30.10.2016)

Ihan mielenkiintoinen uutinen. Sen taustalla olevista tutkijoista ja tutkimuksista ei ole tietoa, mutta joku totuus tässä lienee.  Siis se totuus, ettei ihminen ole täysin oman onnensa seppä.

Onko ihmisen itsensä osuus 40 prosenttia vai enemmän tai vähemmän on vaikeaa selvittää. Eikä se ole  tarpeenkaan. Ydinasia on se, että sattumalla on aina oma osuutensa ihmisen onnellisuudessa ja menestymisessä.

Mutta on myös totta se, että ihmisellä itselläänkin on osuutensa onnistumisen tai onnellisuuden saavuttamisessa. Kaikki ei ole sattumankauppaa.

Miten suuri tuo osuus on? Siihen voi jokainen itse vaikuttaa. Esimerkiksi niin sanottujen elintasosairauksien kohdalla jokaisen omat valinnat ja päätökset ovat hyvin ratkaisevia. Olet myös sitä mitä syöt.

Myös muilla valinnoilla ja tavoilla voi vaikuttaa onnistumisiin, menestykseen ja onnellisuuteen.

On myös olemassa keinoja varautua sattumien negatiivisille vaikutuksille. Tavalliset vahinkovakuutukset ovat yksi esimerkki niistä.

Paitsi negatiivisia sattumia kohdalle voi osua myös positiivisia tapauksia. En nyt puhu lottovoitosta, joka on kuitenkin (ainakin päävoitot) hyvin harvinainen, vaan muista sattumista. Ja niihin voi, tai oikeastaan kannattaa varautua.

Onnekkuudesta on sanottu, että siinä mahdollisuus kohtaa valmistautuneen mielen. Kun sinulla on selkeä ajatus, visio, tavoite, mihin haluat mennä, olet valmis tarttumaan tilaisuuteen, sattumaan, kun sellainen tulee kohdalle.

Sattuma on Jumalten tapa pysyä anonyyminä. Albert Einstein

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *