Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

tesla

On periaatteessa kaksi tapaa aloittaa laihdutus tai yritystoiminta tai kunnon kohottaminen tai mikä tahansa pitkäaikaista sitoutumista vaativa urakka.

Yleisesti suositeltu tapa on: aseta tavoite, muodosta strategia, tee toimintasuunnitelma, laadi aikataulu, jne. jne.

Esimerkiksi Tesla sähköauton luoja Elon Musk kirjoitti noin 10 vuotta sitten ensimmäisen masterplanin autoidealleen. Se oli varsin yksinkertainen ja käsitti periaatteessa 4 kohtaa:

  1. Kehitä pienten volyymien auto, mikä olisi välttämättä kallis
  2. Käytä siitä saatu raha keskisuurten volyymien auto kehittämiseen alemmalla hinnalla
  3. Käytä tästä saatu raha edullisen suurten volyymien auton kehittämiseen, ja
  4. Tuota aurinkoenergiaa.

Ja aika pitkälle tuo Muskin suunnitelma on toistaiseksi toteutunut.

Toinen tapa, joka voi olla helpompi, on: aloita pienestä, kokeile, ota opiksi, kokeile jotain muuta, opi, kehity. Aseta pieniä, hyvin vaatimattomia tavoitteita.

Monet suuria asioita saavuttaneet ihmiset ja yritykset kuten Google eivät aina olleet suuria. Kerran he olivat vain kaksi kaveria autotallissa.

Sergey Brin ja Larry Page eivät päättäneet perustaa suurta yritystä, he halusivat aluksi vain tehdä paremman hakumenetelmän. Perustajien ajatus oli yksinkertaisesti luoda hakusivusto, joka toimisi. Ennen kaikkea he olivat päättäneet tehdä sivuston, joka oli helppo käyttää. He istuivat yhdessä ratkaistakseen mielenkiintoisen ongelman ja törmäsivät hienoihin ideoihin.

Ja se johti heidät johonkin, mitä kukaan ei olisi voinut kuvitella. Googlen (nykyään emoyhtiö Alphabet) markkina-arvo on nyt yli 500 miljardia dollaria.

Eivät kaikki miljardin dollarin yritykset aloita miljardin dollarin idealla.  Jotkut sinnikkäät ihmiset vain jäävät kiinni etsimään ratkaisua ajankohtaiseen ongelmaan, joka sitten sattuu olemaan miljoonien tai miljardien arvoinen myöhemmin.

Kun aloittaa jotakin esimerkiksi siinä toivossa, että hankkii ylimääräistä rahaa 1000 euroa kuussa, se voi johtaa myöhemmin vaikka kuinka pitkälle. Aloita pienestä ja anna kunnianhimollesi tilaa kasvaa.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *