Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

einstein3

Noam Chomsky on yhdysvaltalainen kielitieteilijä, filosofi ja yhteiskuntakriitikko. Vähän aikaa sitten antamassaan haastattelussa hän ihmetteli, miksi on vaikeaa lisätä julkista huolta maapallon lämpenemisen vakavista uhkista. Yksi syy hänen mukaansa on se, että 40 prosenttia Yhdysvaltojen väestöstä ei näe sitä ongelmana, koska Jeesus palaa muutaman vuosikymmenen kuluessa.

Suurin piirtein sama määrä ihmisiä uskoo, että maailma luotiin muutama tuhat vuotta sitten.

Eräs Donald Trumpin twitter-viesteistä USA:n vaalikampanjan aikana oli: Käsitys maapallon lämpenemisestä on luotu kiinalaisten toimesta ja heitä varten, jotta USA:n teollisuus tehtäisiin kilpailukyvyttömäksi.

Jos Trump todella uskoo näin, se kertoo aika paljon hänen käsityskyvystään. Jos taas hän ei usko siihen mutta silti sanoo niin ja kansa uskoo häntä, se kertoo aika paljon kansan käsityskyvystä.

Donald Trumpin onnistuminen Yhdysvaltain presidentinvaaleissa oli taas yksi osoitus siitä, kuinka yksinkertaiseksi puristettu sanoma voi johtaa menestykseen.

Emme (vielä) tiedä, onko Trump nero. Mutta jälkikäteen tarkasteltuna hänen tietänsä playboy-miljonääristä USA:n presidentiksi voidaan pitää neronleimauksena.

Hän katsoi, minne ihmiset olivat matkalla ja asettui heidän äänitorvekseen. Hän kuunteli, mitä ihmiset pelkäsivät ja epäilivät ja sanoi sen ääneen.

Hyvä tarina on parempi kuin totuus. Ihmisillä on taipumus pysyä erossa tosiasioista, koska ne saattaisivat panna heidät käyttämään aivojaan. Ajatteleminen on raskasta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *