Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Synnynnäinen lahjakkuus on vaarallinen käsite. Se voi antaa nuorelle ihmiselle syyn ajatella, että menestys odottaa häntä maailmalla automaattisesti.

Vaikka yleensä todetaan, että kova työ on tärkeämpää menestymisessä kuin lahjakkuus, todennäköisesti moni kuitenkin sisimmässään ajattelee päinvastoin. Tämä on tullut esiin tutkijoiden tekemissä kokeissa. Me sanomme työnteon olevan tärkeämpää, mutta emme loppujen lopuksi usko sitä.

Kovan työn ja harjoittelun vaikutus saavutuksiin on kuitenkin huomattavasti suurempi kuin lahjakkuuden.

Jotta pystyt saavuttamaan jotain, tarvitset ensinnäkin oikeaa taitoa, peruslahjakkuutta, jotta voit yleensä aloittaa työn kohti tavoitettasi. Hyvä pallosilmä ei vielä kuitenkaan tee sinusta huippupelaajaa eikä musikaalisuus mestaripianistia. Toimimaan oppii vain harjoituksen kautta.

Mutta sitten kun saavutat riittävän taitotason, sinun pitää edelleen käyttää ja kehittää tuota taitoa pitkän aikaa, ennen kuin todella olet huipulla.

Tietyllä määrällä taitoa (ja onnea) lähtökohdat ovat pelkistettynä

  1. Lahjakkuus x Työ = Taito
  2. Taito x Työ = Menestyminen

 

Peruslahjakkuutesi yhdistettynä työhön ja harjoitteluun lisää taitojasi. Lisääntyvä taitosi, kerrottuna jälleen työllä ja harjoittelulla, johtaa menestykseen.

Tämä tarkoittaa, että työ ja harjoittelu tulee mukaan kuvaan kaksi kertaa. Näin asiaa tarkastellen sen merkitys korostuu entisestään.

Lahjakkuus auttaa sinut alkuun, mutta työ vie perille.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *