Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Erään tutkimuksen mukaan ihmisen keskimääräinen keskittymisen aikajänne on kahdeksan sekuntia. Se on sekunnin lyhyempi kuin kultakalalla!

Keskittymisen taito on kuitenkin yksi menestymisen avainasioita.

Maailman kaksi rikkainta ihmistä, Bill Gates ja Warren Buffett, ovat myös hyviä ystäviä. Eräässä Buffettia käsitelleessä dokumenttiohjelmassa he istuivat yhdessä ja heitä pyydettiin kirjoittamaan paperille yksi asia, jonka he tunsivat vaikuttaneen eniten heidän menestykseensä.

Molemmat kirjoittivat omalle paperilleen saman sanan: focus, keskittyminen.

Kyseessä ei ole sattuma. Hyvin monet menestyneet ihmiset ovat myös maininneet keskittymisen, sitoutumisen yhteen päätavoitteeseen tai -alueeseen, menestyksen lähteenä.

Warren Buffettista on kerrottu myös toinen samaan aiheeseen liittyvä tarina. Aikanaan hänen henkilökohtaisen lentokoneensa lentäjä Mike Flint kysyi Buffettilta neuvoa oman uransa menestyksen suhteen.

Buffett pyysi häntä käymään läpi 3-vaiheisen harjoituksen. Ensin Flintin piti kirjoittaa paperille 25 tavoitetta uralleen. Toisessa vaiheessa Buffett pyysi Flintiä käymään luettelon läpi ja valitsemaan viisi tärkeintä tavoitetta. Nyt hänellä oli kaksi listaa, lista A, 5 tärkeintä ja lista B 20 muuta tavoitetta.

Flint totesi, että OK, hän alkaa heti työskennellä noiden viiden tärkeimmän tavoitteen kanssa.  Kun Buffett kysyi häneltä muista tavoitteista, hän sanoi, että nekin ovat edelleen tärkeitä, mutta hän tekee niiden hyväksi työtä vain, kun ehtii.

Tähän Buffett sanoi: ” Ei Mike, olet käsittänyt väärin. Kaikki ne tavoitteet, joita et valinnut, ovat sinun Vältä kaikin tavoin-listasi. Et saa kiinnittää niihin mitään huomiota, ennen kuin olet onnistunut viiden kärkitavoitteesi kanssa.”

Buffettin sanoma on selvä. Yhtä tärkeää kuin valita kriittiset tavoitteet tai alueet, joilla toimia, on hylätä kaikki muut. On pakotettava itsensä karsimaan. Kaikkea ei voi tehdä hyvin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *