Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Vuosi 2017 alkaa olla lopuillaan. Tahtomattakin ajatus pyrkii kokoamaan jonkinlaista yhteenvetoa menneestä vuodesta. Mitä tapahtui, mitä jäi mieleen, mikä meni hyvin, missä tuli pettymyksiä, mitä tuli opittua (jos mitään?).

Aina kannattaa muistaa, mitä Marcus Aurelius on sanonut:

 Älä harmittele mielessäsi asioiden kulkua, eivät ne piittaa sinun harmitteluistasi. Kuinka naurettavaa ja turhaa onkaan hämmästellä mitään mitä elämässä voi tapahtua.

Tässä jutussa en tee mitään maailmaa syleilevää katsausta menneestä vuodesta, tyydyn vain muutamiin Onnistumisen taito – blogin tapahtumiin ja kirjoituksiin.

Vuoden 2017 suosituimmat blogi-jutut

Lukijoiden piirissä suosituimmat Onnistumisen taito – blogiartikkelit vuonna 2017 olivat:

  1. Oletko pessimisti, optimisti vai realisti?

Jutussa käydään lyhyesti läpi eräitä näihin ihmistyyppeihin liitettyjä ominaisuuksia. Ehkä joukkoon voisi liittää myös neljäntenä tyyppinä opportunistin, joka muiden kiistellessä viinilasin tyhjyydestä ja täyteydestä joi lasin kokonaan tyhjäksi.

  1. Kumpi ratkaisee, lahjakkuus vai kova työ?

Synnynnäinen lahjakkuus on vaarallinen käsite. Kova työ on kuitenkin se, joka varmimmin vie menestykseen. Lahjakkuus auttaa sinut alkuun, mutta työ vie perille.

  1. Olettakaamme, että kaikki käy hyvin.

Presidentti Mauno Koiviston kuolemaan liittyen myös tässä artikkelissa käsitellään optimismia, pessimismiä ja positiivisuutta. Optimismi on pääosin perittyä, mutta jokainen voi opetella ajattelemaan positiivisemmin.

Eväitä uuteen vuoteen

Vuoden loppuun liittyy myös ajatuksien suuntautuminen seuraavaan vuoteen. Vuoden vaihde katsotaan usein sopivaksi ajankohdaksi tehdä muutoksia, isoja tai pienempiä, omaan elämään ja asettaa tavoitteita tulevaisuudelle.

Vuosi sitten kirjoitin vuoden loppuun hyvin sopivan jutun: Miten onnistut uudenvuodenlupauksesi toteuttamisessa.  Siinä käsittelin kriittisesti uuden vuoden lupauksia. Lupausten sijaan pitäisi puhua tavoitteista.

Tavoitteisiin ja niiden saavuttamiseen liittyi vuoden mittaan useampikin artikkeli, esimerkiksi:

Valitse itsellesi oikeat tavoitteet: Tavoitteetkin voi valita; sinun kannattaa, aina kun on mahdollista, valita juuri sellaisia tavoitteita, jotka parhaiten sopivat siihen tilanteeseen ja tarkoitukseen, joka on edessäsi.

Tavoitteet vai tavat: Tavoitteiden saavuttamiseen päästään parhaiten tapojen muuttamisen kautta. Tavat ovat keino päästä tavoitteeseen.

Voiko aloittamisen vaikeudesta päästä eroon: Perusta on siinä, että aloitus tehdään niin helpoksi, ettei siinä voi epäonnistua, ettei sitä kannata pelätä ja tehtävästä saatava palkkio tulee heti saataville.

Teen parhaani ja katsotaan, mihin se riittää: ”Teen parhaani” on kuin löysä lupaus, se on epämääräinen, eikä velvoita mihinkään.

Mitä uusi vuosi tuo tullessaan?

Ennustaminen on vaikeaa, erityisesti tulevaisuuden ennustaminen, sanotaan.

Olisiko vanhan liikkeenjohdon gurun, Peter Druckerin sanoissa jotain pohdinnan arvoista: Paras tapa ennustaa tulevaisuus on luoda se.

 

Onnistumisen Taito toivottaa lukijoilleen erinomaisen hyvää UUTTA VUOTTA 2018

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *