Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Yleensä vanhaa ja kulunutta sanontaa ”Roomaa ei rakennettu päivässä” käytetään muistuttamaan meitä siitä ajasta, joka tarvitaan, kun luodaan jotain suurta. Ja se on totta. Ottaa aikaa – usein vuosia tai jopa vuosikymmeniä – rakentaa, paitsi jotain konkreettista kuten atomivoimala, metro tai yritys, myös jokin taito, ura, ammatti tai tapa.

Sanontaan liittyy ehkä myös negatiivinen piirre: sillä puolustellaan asioiden hidasta etenemistä.

Päämäärän saavuttaminen vie aikaa

Mutta kannattaa ajatella positiivisesti: jonkin asian kehittäminen ja tietyn päämäärän saavuttaminen vie usein todella paljon aikaa ja se aika kannattaa hyvälle asialle uhrata.

Samalla kun on syytä säilyttää oikea näkökulma omiin unelmiin, on hyvä muistaa myös tarinan toinen puoli.  Roomaa ei rakennettu päivässä, mutta ihmiset muurasivat tiiliskiviä joka tunti ja joka päivä.

Ongelma on siinä, että voi olla todella helppoa yliarvioida sinun oman ”Rooman imperiumin” rakentamisesi tärkeys ja aliarvioida taas yhden tiilen muuraus. Sehän on vain yksi tiili. Miksi murehtia siitä? Paljon parempi ajatella unelmaa Roomasta. Vai kuinka?

Itse asiassa Rooma on vain jonkin lopputulos, tiilet ja niiden muuraus ovat se merkittävin asia, järjestelmä tai prosessi. Prosessi on voimakkaampi kuin päämäärä. Keskittyminen prosessiin, tapoihisi, onkin itse asiassa tärkeämpää kuin huolehtia lopputuloksista.

Tärkeintä on prosessi             

Tämä ei tarkoita, etteikö päämäärällä olisi merkitystä. Mutta siinä kun tavoitteet ovat hyviä kehityksen suunnitteluun, prosessit, tavat ja teot, saavat kehityksen aikaan.

Unelmat ja tavoitteet voivat antaa suunnan ja jopa työntää sinua eteenpäin jonkin aikaa. Ne ovat aluksi suuri motivaatiotekijä.

Mutta lopulta hyvin suunniteltu ja toteutettu prosessi aina voittaa. Sillä, että on järjestelmä, on merkitystä. Sitoutuminen prosessiin on ratkaiseva ero.

Tietenkään yhden uuden tiilen lisäämisessä ei ole sinänsä mitään vaikuttavaa. Siihen ei sisälly mahtavaa määrää työtä. Se yksinään ei ole suuren voiman tai sisukkuuden tai älykkyyden merkki. Kukaan ei tule taputtamaan käsiään sinulle siitä.

Yksi tiili päivässä

Mutta jos ladot vaikka vain yhden tiilen joka päivä, vuosi toisensa jälkeen, syntyy tulosta. Siten rakennetaan imperiumi.

Voit aloittaa pienesti. Voit keskittyä parantamaan jotakin yhden prosentin päivässä. Voit kirjoittaa yhden sivun päivässä, oppia yhden uuden sanan päivässä tai heittää joka päivä jonkun tarpeettoman tavaran pois.

Sijoittaminen ja sen avulla vaurastuminen on hyvä esimerkki ”Rooman rakentamisesta”. Kun sijoitat kuukausittain ja vuosittain vaikka pienenkin summan, vuosien ja vuosikymmenien kuluessa ne kasvavat jo merkittäväksi omaisuudeksi.

Sinun ei tarvitse rakentaa kaikkea mitä haluat tänään, mutta sinun täytyy löytää keino lisätä yksi tiili.

Menestys ei ole sen kummempaa kuin muutama yksinkertainen tapa, jota toteutetaan päivittäin. — Yrittäjä Jim Rohn (1930-2009)

 

2 Kommenttia

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *