Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Mahdollisuus on jotain, jota odotamme kuin kuuta nousevaa. Uskomme, että kun se tulee kohdallemme, huomaamme sen heti ja tartumme varmasti siihen.  Joskus se voikin olla sellainen. Kun olet 25. varasijalla johonkin koulutuspaikkaan tai työhön pyrkiessäsi, ja jostain syystä sinulle kuitenkin soitetaan, että nyt olisi paikka tarjolla, osaat varmasti tarttua siihen.

Mutta jos tilaisuus tai mahdollisuus tuleekin soittona jonkin mielenkiintoisen TV-sarjan aikana tai keskellä yötä, voi olla, ettet halua tai jaksa nousta ylös vastaamaan puheluun. Ja tilaisuus meneekin ohi. Tai saat hienon tarjouksen kirjeessä, jonka ajattelet olevan tavanomaista mainospostia ja heität avaamatta roskakoriin.

Tilaisuus ei aina tule kello kaulassa. Mutta toisaalta, jos uskoo onneen, tilanne on kuten yrittäjä ja miljardööri Richard Branson on sanonut: Mahdollisuudet ovat kuin linja-autot, aina tulee toinenkin.

Mutta usein odotamme tällaisia tilaisuuksia aivan turhaan. Voi hyvin olla, että nykyinen elämäsi ja tilanteesi on jo täynnä mahdollisuuksia, joita et vain näe. Sen käyttäminen, joka sinulla jo on, luo aina enemmän mahdollisuuksia tulevaisuudelle. Pienetkin mahdollisuudet kannattaa käyttää. Kaikki suuri on lähtenyt pienestä.

Aloita siitä mitä olet. Käytä mitä sinulla on. Tee mitä pystyt. Arthur Ashe

Sinulla voi olla hyvä tutkinto tai pitkä kokemus. Oletko käyttänyt kaikki niiden mahdolliseksi tekemät tilaisuudet? Tuntuuko sinusta, että sinulla on tietoa ja taitoa, jota voisit hyödyntää nykyistä paremmin? Mitä voit tehdä asialle?

Tunnet paljon ystäviä ja tuttavia erilaisissa asemissa ja tehtävissä. Oletko miettinyt, miten heidän yhteyksiään tai heidän tuntemiensa ihmisten yhteyksiä voisi käyttää hyödyksi? Mitä tietoa heillä on, jota tarvitset? Voisivatko jotkut heistä pystyä auttamaan sinua eteenpäin urallasi. Merkittävä osa työpaikosta täyttyy nykyään henkilösuhteiden kautta syntyneiden kontaktien ja hakemusten avulla.

Joskus voi olla, että näet kyllä mahdollisuuden, mutta varot sen todennäköisesti tuottamaa vaivaa ja työtä. Kannattaakin muistaa, mitä Thomas Edison on sanonut: Useimmat ihmiset menettävät mahdollisuuden, koska se on pukeutunut haalariin ja näyttää työltä. Kun ajattelee, että jokin asia on mahdotonta tehdä, se myös jää sellaiseksi.

Ero sen välillä, kuka olet ja kuka haluat olla, on se mitä teet.

Kun kyse on eteesi tulevien mahdollisuuksien hyödyntämisestä on tärkeää välttää tekemästä joitakin asioita kaikin keinoin:

Menestyvä henkilö on se, jolla oli mahdollisuus ja joka tarttui siihen. Roger Babson

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *