Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Mikä on varmin tapa saada jotain tehdyksi nopeasti? Jätä se viime tinkaan.

Entä mikä on varmin tapa saada yleensä jotain aikaan? Aloita sen tekeminen.

Aikaansaaminen on itse asiassa helppoa, pitää vain aloittaa.

Tässä blogissa olen käsitellyt aloittamista, aikaansaamista ja vetkuttelua monissa jutuissa, esimerkiksi

Kaikki palautuu aina yhteen perusasiaan, kuten tunnettu ajattelija Lao Tzu on sanonut: Tuhannen mailin matka alkaa yhdellä askeleella.

Jopa ylitsepääsemättömältä vaikuttava tavoite on saavutettavissa pienin askelin ajan mittaan.

Eräs asiaan liittyvä käsite on mikroteko. Kun sinulla seuraavan kerran on edessäsi joku vaikea, ehkä raskaalta tuntuva, mutta tärkeä tehtävä, tavoite, eikä aikaakaan tunnu sille helposti löytyvän, kokeile mikrotekojen menetelmää.

Varaa ensin tälle asialle vaikkapa vain 15 minuuttia, ja työnnä siksi ajaksi syrjään kaikki muut asiat (sosiaalinen media, puhelin, viestit, tms.) ja päätä, että seuraavat 15 minuuttia on varattu vain tälle asialle.

Valmistaudu tehtävään henkisesti 1-2 minuuttia: meditoi, hengitä syvään, rentoudu, työnnä syrjään kaikki negatiiviset ajatukset.

Valitse ensimmäinen pienin mahdollinen teko, asia, tehtävä, jolla saat asiat liikkeelle. Jos sinun pitää esimerkiksi tehdä veroilmoitus, tuo tehtävä voi olla kaikkien tarvittavien papereiden, kuittien ja asiakirjojen kokoaminen yhteen, ei mitään muuta. Tee se. Tai jos sinun pitää järjestää tai siivota huoneesi, aloita yhdestä laatikosta.

Ja jos sitten tuntuu siltä, että voit jatkaa, toista tämä prosessi heti tai milloin sinulla on aikaa. Olet nyt kuitenkin liikkeessä kohti tavoitetta.

Ja tuolla 15 minuutilla voi olla muitakin vaikutuksia. Sait siitä itsellesi palautetta, sait jotain aikaan, se lisää motivaatiota ja itsetuntoa, itseluottamuksesi kasvaa. Tällä on positiivisia vaikutuksia myös muilla alueilla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *