Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Miten kehittymistä ja edistymistä pitäisi mitata. Jos sinulla on tavoite, ehkä hyvin kunnianhimoinenkin tavoite, miten mittaat kehittymistäsi sen suhteen?

Ilman tavoitetta motivaatiojärjestelmä ei toimi. Aivot toimivat tavoitteiden suhteen yksinkertaisen periaatteen mukaan: pienennä eroa. Kun aivot huomaavat, että on olemassa ero sen välillä, missä haluat olla (tavoite) ja missä nyt olet, ne haluavat, että alat tehdä jotain tuon eron supistamiseksi. Sinun pitää ensin tietysti mitata tilanne. Jos palautetta ei tule, silloin ei ole tietoa erostakaan.

Jos olet pudottamassa painoasi, sanotaan vaikka 80 kilosta 70 kiloon, astut todennäköisesti joka aamu toiveikkaana vaa`alle ja katsot, mitä se näyttää.

Yleensä edistymistä mitataankin seuraamalla kuinka kaukana ollaan tavoitteesta, millainen ero on nykytilanteen ja tavoitteen välillä. Mutta tämä on itse asiassa huono tapa, joka voi johtaa ongelmiin motivaation ja tavoitteen saavuttamisen kanssa.

Jos vaaka näyttää 77 kiloa, ajattelet, että hitto, vielä 7 kiloa tätä tuskaa. Mutta tässä vaiheessa kannattaakin pysähtyä ja miettiä, mitä oikein ajattelet.

Katso taaksepäin

Oikea tapa mitata edistymistä on katsoa taaksepäin, ja katsoa, mistä lähdit liikkeelle ja kuinka paljon olet siitä edennyt. Voit olla tyytyväinen, olet pudottanut painoasi jo kolme kiloa.

Kun mittaat taaksepäin, pystyt nauttimaan edistymisestä, jota on tapahtunut, sen sijaan että tuskailet vielä edessä olevan kanssa. Kun viikoittain huomaat, että paino on taas pudonnut vähän, se lisää motivaatiota jatkaa samalla tavalla.

Samaa periaatetta voi noudattaa minkä tahansa tavoitteen kanssa. Mittaa edistymistäsi toteutuneen kehityksen kautta, ei sen avulla, paljonko vielä on matkaa tavoitteeseen.

Tavoitetta ei saa unohtaa, mutta edistyminen tuo motivaation.

Oikein asetettu tavoite on puoliksi saavutettu. Zig Ziglar

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *