Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Käsite ”beeta” tarkoittaa ohjelmistokehityksessä viimeistä vaihetta ennen tuotteen täysipainoista lanseeraamista markkinoille. Siinä vaiheessa tuote tai palvelu on jo yleensä erittäin toimiva. Beeta-käyttäjät testaavat sitä ja antavat palautetta ennen tuotteen viimeistelyä.

Myös monet startup -yritykset ilmoittavat tuotteen olevan beeta-vaiheessa vielä virallisen lanseerauksen jälkeen. Sillä korostetaan, ettei tuote ole vielä täysin valmis.

Tunnettu esimerkki beeta-vaiheesta on suosittu sähköpostiohjelma Gmail. Se lanseerattiin jo vuonna 2004, mutta virallinen beeta-versio poistui vasta 2009, kun miljoonat asiakkaat olivat jo käyttäneet sitä vuosikausia.

Voisimme itsekin oppia jotain tästä menettelystä. Sen asemesta, että pitäisimme itseämme valmiina, voisimme kehittyäksemme asettaa itsemme beeta-tilaan. Mutta sen sijaan, että olisimme siinä vuoden tai viisi vuotta, pysyisimme siinä koko elämämme ajan. Meidän on ymmärrettävä, ettemme ole koskaan valmiita.

Perusidea on, että beeta-tila muuttaa ajatuksiamme ja tapojamme käsitellä vastoinkäymisiä ja epäonnistumisia.

Sen sijaan, että pitäisimme takaiskuja ja epäonnistumisia musertavina kokemuksina, niihin tulisi suhtautua arvokkaina tietoina ja oppitunteina, joiden avulla meistä tulee entistä parempia. Meidän pitää omaksua kasvun asenne.

Voit muistuttaa itsellesi, että et ole täydellinen, sinulta ei voi odottaa täydellisiä tuloksia. Ja siksi voit antaa itsellesi nopeasti myös anteeksi, ja jatkaa sitten nopeasti eteenpäin. Oppiminen edellyttää lisäksi, että pohdit, mikä meni vikaan ja miten saat parempia tuloksia tästä eteenpäin. Ota riskiä ja ole joustava.

Beeta-vaiheeseen liittyy myös jatkuva oppiminen. Menestyäksesi nykymaailmassa, on kehityttävä jatkuvasti. Maailma muuttuu ja meidän on muututtava sen mukana. Meidän on pidettävä itsemme ajan tasalla.

Samalla tavalla kuin yritykset jatkuvasti parantavat tuotteitaan ja palvelujaan, sinun on parannettava ja investoitava itseesi.

Omiin unelmiisi ja päämääriisi liittyen kannattaa tehdä konkreettinen suunnitelma sellaisten taitojen ja kokemusten kehittämiseksi, jotka ovat hyödyllisiä niitä ajatellen.

Aloita tänään ja etene pienin askelin. Mutta pysy liikkeessä, pysähtymisen jälkeen on aina vaikeampaa päästä uudelleen liikkeelle. Eikä vierivä kivi sammaloidu.

Beeta on tila, jossa lopullinen tavoite ei ole tuleminen valmiiksi ja täydellisyys vaan edistyminen.

Ihmiset, jotka eivät ole valmiita, muuttavat maailmaa.  Richie Norton

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *