Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Päättyvää vuotta 2020 on sanottu kauhun vuodeksi, annus horribilis, maailmaa vaivanneen koronaviruspandemian vuoksi. Pandemiaan on sairastunut lähes sataa miljoonaa ihmisiä, se on tappanut melkein 2 miljoonaa ja vaikuttanut monella tavoin kaikkien elämään.

Kohta alkavaan vuoteen 2021 suhtaudutaan kuitenkin jo varovaisen optimistisesti: rokotukset ovat alkaneet ja niiden vaikutuksesta taudin arvioidaan olevan pääosin voitettu ehkä ensi syksyyn mennessä. Vuosi 2021 ei todennäköisesti voi olla ainakaan huonompi kuin päättyvä vuosi.

Voimme palata entiseen elämäämme. Vai voimmeko?

Et voi astua kahdesti samaan jokeen, uudet vedet siinä jo virtaavat, totesi kreikkalainen filosofi Herakleitos jo 2500 vuotta sitten.

Monet asiat ovat muuttuneet vuoden 2020 aikana, enemmän tai vähemmän, ja useat asiat pysyvästi. Jotkut asiat ovat kuitenkin myös entisellään (valitettavasti?).

Myös sinä olet muuttunut vuoden 2020 kokemuksista ja muutenkin.

Ehkä kannattaakin näin vuoden vaihtuessa hetkeksi pysähtyä ja pohtia, mitä itse olet kokenut, miten se on vaikuttanut sinuun, hyvässä ja pahassa, oletko oppinut jotain uutta, joka voisi auttaa sinua elämään paremmin tulevaisuudessa, vahvistanut (tai heikentänyt) sinua.

Oppimisen perusasioita ovat uteliaisuus, nöyryys ja kasvun asenne. Oppimisen ei myöskään pidä olla liian helppoa, vaikeuksien kautta opitut asiat jäävät parhaiten mieleen. Oppimisen kannalta vuosi 2020 oli hyvä, vaikeuksia riitti monella.

Tuleva vuosi 2021 on loppuelämäsi ensimmäinen vuosi. Voit, kuten me kaikki, aloittaa sen suhteellisen optimistisin mielin kuluneen vuoden tunnelmiin verrattuna.

Vuoden 2020 kokemuksia viisaampana voi myös pohtia, miten aloittaa tämä vuosi, minkälaisia tavoitteita voisi itselleen asettaa ja mitä voisi tehdä eri tavalla kuin ennen. Uudenvuoden lupauksiahan ei kannata tehdä, mutta tavoitteita voi asettaa ja tapojaan muuttaa.

Menestyksellistä Uutta Vuotta 2021.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *