Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Yhdysvaltain kohta virkaan astuva presidentti Joe Biden ei ole onnistunut yhdessä yössä. Lähes viisikymmentä vuotta kestänyt poliittinen ura ja 77 ikävuotta ovat hieno esimerkki pitkäjänteisyydestä, sitkeydestä ja kestävyydestä.

Biden on hakenut samaa virkaa jo 32 vuotta. Hän pyrki Yhdysvaltain presidentiksi ensimmäisen kerran vuonna 1988, sitten taas vuonna 2008, ennen kuin toimi Barack Obaman varapresidenttinä ja kukisti sitten presidentti Trumpin vaaleissa vuonna 2020. Kolmas kerta toden sanoi. Lisäksi Bidenistä tulee kaikkien aikojen vanhin USA:n presidentti.

Elämässä (politiikassa, yritystoiminnassa, ammatinharjoittamisessa, urheilussa, missä tahansa) ei menestystä voi saavuttaa heti. Tiedon ja taidon kerääminen, verkostojen luominen, kokemuksen kartuttaminen, tunnettuuden lisääminen, kaikki vievät aikaa. Epäonnistumisia tulee aina välillä, ja vaatii rohkeutta ja sitkeyttä yrittää uudelleen.

Mutta jos uskot itseesi, sinulla on vahva halu ja tahto päästä perille, ei välttämättä olekaan tärkeää, kuinka kauan matka kestää. Jo tavoitteeseen pyrkiminen tuo elämään merkitystä, hyvää mieltä ja olet siitä onnellinen, vaikka menestys ei olekaan varmaa.

Jos otat joka päivä pieniä askelia kohti tavoitetta, jonain päivänä saavutat sen. Tähtää palkintoon ja jonain päivänä se on sinun.

Menestyminen on kestävyyttä

Menestyksestä ajatellaan usein, että siinä on kyse voittajista ja häviäjistä. Mutta elämä ei ole peli, joka päättyy yhteen voittoon tai tappioon. Tavoite on todellisuudessa se, että pystyy jatkamaan ja kehittymään, ei ole lopullista häviötä tai voittoa.

Menestys on kestävyyden funktio, se riippuu siitä, miten pitkään pystyy jatkamaan ja kehittymään. Jos kysyt, kuinka todennäköistä on, että onnistut vaikka perustamaan menestyvän yrityksen, luomaan uran freelancerina tai kirjoittamaan kirjan, kysy myös itseltäsi: Kuinka kauan voit tai jaksat yrittää?

Mutta kestävyys ei ole sama kuin odottaminen tai ajan kuluttaminen. Se ei saa mitään aikaan. Se tarkoittaa, että pitää tehdä jatkuvasti jotain järkevää tavoitteen kannalta.

Kestävyys menestykseen pyrkimisessä tarkoittaa kärsivällisyyttä, joka on aktiivista. Se on myös jatkuvasti itseään arvioivaa: valtava määrä työtä, työn ja sen tulosten arviointia, teinkö oikeaa työtä, parannusten ja muutosten tekemistä, uudelleen yrittämistä.

Ei ole väliä, mistä aloitat. Se ratkaisee, missä lopetat.

Yksi sinnikkyyden muoto on päivittäinen kurinalaisuus yrittää tänään tehdä asiat paremmin kuin eilen. Angela Duckworth

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *