Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Ihminen on itse oman menestyksensä suurin este.  Jotta menestyisit, ensin sinun pitää saada itsesi uskomaan, että voit vaikuttaa unelmasi saavuttamiseen. Usko pystyä saavuttamaan, mitä haluat, on ehkä tärkein asia menestykseen pyrkimisessä. Sinun pitää uskoa, että myös sinulla on mahdollisuus menestyä.

Olet varmaan kuullut ystäviesi ja muiden ihmisten puhuvan unelmistaan, ideoistaan ​​ja elämäntavoitteistaan, ja lisäävän lopuksi ”mutta se on mahdotonta”.  Ja ehkä itsekin suhtaudut unelmiisi niin.

Mutta mahdottomasta voi tehdä mahdollista.

Kuusi mahdotonta asiaa ennen aamiaista

Silloin kannattaa muistaa eräs episodi kirjasta Liisa ihmemaassa:

Kuningatar sanoi: ”Mutta koetapa uskoa tätä: Minä olen täsmälleen satayksi vuotta, viisi kuukautta ja yhden päivän vanha”.
”Sitä minä en voi uskoa!” sanoi Alice.
”Etkö?” säälitteli kuningatar. ”Yritä uudestaan: vedä syvään henkeä ja pane silmät kiinni.”
Alice nauroi. “Ei kannata yrittää, ei mahdottomia asioita voi uskoa.”
“Et ole tainnut paljoa harjoitella”, sanoi kuningatar. “Sinun iässäsi minä harjoittelin sitä puoli tuntia joka päivä. Jaa jaa, joskus minun on onnistunut uskoa jopa kuusi mahdotonta asiaa ennen aamiaista.”

Kun ottaa tavakseen uskoa vaikkapa vain yhteen ”mahdottomaan” asiaan ennen aamiaista, voi päästä vähitellen eroon ”mahdottomuuden” harhaluulosta.

Kun sanot tai ajattelet, että sinun on mahdotonta päästä opiskelemaan lääketiedettä, pudottaa painoasi 10 kiloa tai oppia uutta kieltä, kannattaa pysähtyä ja ajatella asiaa hetki perusteellisesti.

Jos sanotaan, että jokin asia on mahdotonta, mitä sillä itse asiassa tarkoitetaan. Onko se todella mahdotonta esimerkiksi fysiikan ja muiden luonnonlakien mukaan, kuten että on mahdotonta kulkea valoa nopeammin. Tai että on mahdotonta elää ikuisesti.

Vai tarkoitetaanko vain, että se on erittäin vaikeaa, niin vaikeaa, ettei voida kuvitella mitään tapaa toteuttaa asia. Joskus ajateltiin, että ihminen ei pysty koskaan juoksemaan 100 metriä nopeammin kuin 10 sekuntia tai mailia alle 4 minuutissa. Mutta nyt tällaiset saavutukset eivät yllä edes lehtien urheilu-uutisten otsikoihin.

Mutta kaikki, mikä on fysiikan lakien mukaan mahdollista, myös tapahtuu, ennemmin tai myöhemmin.

Mahdoton saavutetaan vähitellen

Useimmat merkittävät ihmiskunnan saavutukset, tärkeät innovaatiot ja suuret askeleet yhteiskuntien kehityksessä saavat alkunsa siitä, että joku ihminen tekee jotain, mitä ennen pidettiin mahdottomana. Tieteestä ja lääketieteestä tekniikkaan ja teollistumiseen, arkkitehtuuriin ja yhteiskunnallisiin muutoksiin. On vaikeaa löytää yhtään alaa, jota joku ei olisi parantanut muuttamalla mahdottoman mahdolliseksi. Sähkö, tietokoneet, lentokone, lääketiede, rokotteet, kansalaisoikeudet; luetteloa voi jatkaa loputtomiin.

Otetaan esimerkiksi oma älypuhelimesi. Vain 50 vuotta taaksepäin kukaan ei olisi voinut uskoa, että jotain iPhonen kaltaista voisi koskaan olla olemassa. Ja jos pystyisit matkustamaan ajassa 500 vuottaa taaksepäin, sinut poltettaisiin noitana, jos esittelisit sen ominaisuuksia.

Jokainen loistava idea ja innovaatio on tullut ajatuksesta, jota pidettiin jossain vaiheessa mahdottomana. Avainasia mahdottoman muuttamisessa mahdolliseksi on alkaa alusta. Useimmat ihmiset näkevät lopputuloksen eivätkä huomioi matkan varrella olevia vaiheita. Ihmiset eivät muuttaneet luolista pilvenpiirtäjiin yhdessä yössä. Matkan varrella on monia välietappeja, saavutuksia, jotka ovat ratkaisevia mahdottoman toteutumisen kannalta. Lopputulos, mahdoton, saavutetaan vasta monien vaiheiden ja kovan työn jälkeen.

Ero vaikean ja mahdottoman välillä on se, että mahdoton kestää hieman kauemmin

Myös omia unelmia on mahdotonta saavuttaa, jos heti alkuun kerrot itsellesi, että ne ovat mahdottomia. Mahdoton on usein vain asettamasi rajoitus itsellesi. Hyvin moni mahdottomana pitämäsi asia on mahdollista, jos todella uskot unelmaasi ja ymmärrät, että sen toteuttaminen ei ole sateenkaaren tavoittelua, vaan enemmänkin kuin kivireen vetämistä. Kukaan ei ole seppä syntyessään, kukaan ei kävele kohdusta valmiina rikkomaan maailmanennätyksiä. Eikä Roomaakaan rakennettu päivässä. Jokaisen on harjoiteltava, tehtävä työtä ja käytettävä kaikki mahdollinen tahdonvoima sen toteuttamiseksi.

Jos olet 40-vuotias ja olet työskennellyt 20 vuotta sairaanhoitajana, mutta haluat ryhtyä lukemaan lakia, tee se. Jos haluat käyttää keräämäsi ammattitaidon ja säästösi ja avata uudenlaisen ravintolan, ryhdy siihen. Jos haluat lähteä avustamaan hyväntekeväisyysjärjestöä nälkää näkeviin maihin, tee se.

Älä pelkää yrittää toteuttaa unelmasi. Vain sinä itse pidättelet itseäsi. Se ei ole mahdotonta. Voit elää elämääsi haluamallasi tavalla. Se ei tule olemaan helppoa, mutta se on mahdollista.

Määrittele mahdoton uudelleen

Useimmat ”mahdottomat” asiat tulevat mahdollisiksi, koska joku muotoilee mahdottoman määritelmän uudelleen, esimerkiksi: ”uskomattoman vaikea saavuttaa, mutta lopulta se onnistuu ”.

Uskominen siihen, että se on mahdollista, tekee siitä todennäköisempää. Kun esteitä ja takaiskuja ilmenee – ja niitä tulee – usko sen mahdollisuuteen toimii motivaationa. Historia on täynnä kertomuksia ihmisistä, jotka ylläpitivät optimistista uskoa asiaansa, jota muut pitivät epätodennäköisenä tai jopa mahdottomana.

Olipa kyseessä uuden menestysromaanin kirjoittaminen, maailmankuuluksi kapellimestariksi tuleminen tai uuden peliohjelman luominen, miksi vain seurata jonkun muun toteuttavan unelmasi, kun voit tehdä sen itse? Sinä voit olla seuraava JK Rowling, Esa-Pekka Salonen tai Ilkka Paananen.

Ainoa ero heidän kaltaistensa ja epäröivien välillä on se, että he uskoivat unelmansa olevan mahdollista.  Voit tehdä tai olla lähes kaikkea mitä haluat, kunhan olet valmis työskentelemään kovasti ja pitkään ja hyväksyt sen, että tie mahdolliseen ei ole pelkkää menestystä; se on myös täynnä pettymyksiä ja epäonnistumisia, hylkäämistä ja pelkoa, unettomia öitä ja turhauttavia päiviä. Ja kun luulet olevasi pohjalla, usko itseesi ja ole rohkea. Ole rohkea unelmissasi ja voit toteuttaa ne loppuun asti. Tie on pitkä ja mutkainen, mutta matka todella alkaa yhdellä askeleella.

Ehkä ensimmäinen askel on alkaa uskoa ainakin yhteen mahdottomaan asiaan omassa elämässäsi jo ennen aamiaista.

Tee ensin se, mikä on tärkeää ja sitten se, mikä on mahdollista, niin pian teet senkin, mikä on mahdotonta. Franciscus Assisilainen

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *