Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Kun vitkuttelet, et yleensä hallitse aikaasi kunnolla. Esimerkki tästä on, kun sinun pitäisi työskennellä kiireellisen tehtävän parissa, mutta sen sijaan tuhlaat aikaasi sosiaalisen median selaamiseen juuri ennen määräaikaa.

Et käytä aikaasi tehokkaasti.

Ajanhallinta ja vitkuttelu

Ajanhallinta ja vitkuttelu eli prokrastinaatio ovat kaksi avainkäsitettä, jotka vaikuttavat suoraan siihen, mitä saat aikaan ja miten voit.

Ajanhallinta auttaa sinua käyttämään aikaasi tehokkaasti, kun taas prokrastinaatio on se este, joka usein hidastaa edistymistäsi.

Tässä blogiartikkelissa tarkastelen näiden kahden ilmiön välistä suhdetta.

Prokrastinaatio voi olla seurausta heikosta ajanhallinnasta. Toisaalta se voi myös johtaa heikkoon ajanhallintaan. Kun lykkäät tehtäviä, joudut usein kiireisiin tilanteisiin, mikä vaikeuttaa ajanhallintaa entisestään.

Toisaalta tehokas ajanhallinta voi auttaa torjumaan prokrastinaatiota, kun luot realistisia aikatauluja ja asetat selkeitä tavoitteita.

Ymmärtämällä näiden kahden käsitteen välisen yhteyden voit kehittää parempia strategioita ajanhallintaan ja prokrastinaation torjumiseen.

Seuraavassa muutamia käytännön vinkkejä, joita voit soveltaa elämässäsi paremman tuottavuuden saavuttamiseksi ja vitkuttelun torjumiseksi.

Ajanhallintatekniikat viivyttelyn vähentämiseksi

Parhaita ajanhallintatekniikoita vitkuttelun torjumiseen ovat:

Kaikkiin näihin ajanhallintatekniikkoihin on myös saatavilla erilaisia älypuhelinsovelluksia, jotka voivat auttaa sinua toteuttamaan niitä.

Oikea ajanhallinta torjuu viivyttelyä vähentämällä sitä aiheuttavia ajan hallinnan ongelmia (esim. tehtävien priorisoinnin puute) ja vähentämällä myös muita viivyttelyä aiheuttavia ongelmia (esimerkiksi negatiivisten tunteiden säätelyä).

Suunnitelma on mitä, aikataulu on milloin. Asioiden tekeminen vaatii sekä suunnitelman että aikataulun. Peter Turla

Tehokkaasta ajanhallinnasta ja vitkuttelun torjumisestaa voit lukea laajemmin kirjasta Aloittamisen taito. Voit ostaa sen tästä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *