Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

.

Päiväsi alku voi olla kuin avauskappale hyvässä kirjassa – se antaa sävyn koko tarinalle.

Riippumatta siitä, mitä teet elämässäsi, aamurutiinisi vaikuttaa päiväsi onnistumiseen. Päivän ensimmäisillä tunneilla voit vaikuttaa koko päivään, millainen siitä tulee ja miten kohtaat sen haasteet.

Tässä artikkelissa tarkastelen, miksi hyvä aamurutiini on merkittävä koko päivän onnistumisen kannalta.

Valmistaudu jo edellisenä iltana

Päivä kannattaa aloittaa jo edellisenä iltana. Suunnittele seuraavan päivän tehtäviä ja asioita, jotta tiedät, mitä odottaa. Tämä antaa sinulle selkeän suunnan heti herätessäsi.

  Samalla varmista, että menet nukkumaan ajoissa, jotta saat riittävän määrän unta. Hyvä yöunen laatu vaikuttaa suuresti siihen, miten virkeästi ja tehokkaasti aloitat päiväsi.

  Aamurutiinien monimuotoisuus

  Menestyneillä ihmisillä on omat aamurutiininsa, joita he noudattavat säännöllisesti ja joilla he saavat aikaan tuloksia päivänä mittaan.

  Voit ottaa oppia niistä monin tavoin. Tärkeintä on kuitenkin löytää itsellesi sopiva tapa aloittaa päivä.

  Se voi koostua aikaisesta heräämisestä, meditaatiosta, liikunnasta tai terveellisestä aamiaisesta. Ratkaisevaa on tehdä sellaisia valintoja, jotka sopivat juuri sinulle ja saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi ja energiseksi. Ne antavat päivällesi vauhdikkaan startin.

  Benjamin Franklinilla oli tapa kysyä itseltään joka aamu: Mitä hyvää tekisin tänään? Se on loistava esimerkki siitä, miten voimme ohjata ajatuksiamme positiiviseen suuntaan heti aamusta lähtien.

  Aamumietiskely tai henkilökohtainen mantra tai rituaali voivat auttaa sinua ohjaamaan päiväsi myönteiseen suuntaan.

  Tee aamuisin asioita, joista sinulle tulee hyvä olo, niin sinulla on mahdollista olla hyvä olo koko päivän. Anna itsellesi jotain positiivista heti aamulla.

  Kaksi aamurutiinia

  Onko tämä kuvaus sinun aamustasi: Herätyskello soi. Sammutat kellon ja torkuttelet vielä 10 minuuttia. Otat puhelimen esille ja käyt läpi Facebookin/Instagramin/X:n viestit. Käyt nopeasti kylpyhuoneessa aamutoimilla, keität ja juo kupillisen kahvia, ja sitten onkin jo aika kiiruhtaa töihin.

  Tai toimitko aamulla kuin ajanhallinnasta kirjan kirjoittanut Leo Stranius. Hänen mukaansa päiväsi onnistuminen ratkeaa ennen kello 8 aamulla. Herättyään kello 4.45 hänen päivittäiseen rutiiniinsa kuuluu (mm. vessassa käynnin, parranajon ja aamupalan lisäksi):

  Varaa aikaa itsellesi aamulla

  Aamun merkitys hyvinvointiin ja päivän onnistumiseen voi vaihdella ihmisten välillä. Siihen vaikuttavat ikä, ammatti, elämäntilanne, persoonallisuus, jne.

   Myös kronotyyppisi, eli oletko aamu- vai iltaihminen, vaikuttaa siihen, milloin olet parhaimmillasi.

  Tutkimusten mukaan jotkut ihmiset ovat tehokkaampia aamuisin, kun taas toiset ovat energisimpiä myöhään illalla. Tärkeintä on kuitenkin varata aikaa itsellesi joka aamu, olitpa sitten aamuvirkku tai yökyöpeli.

  Aamurutiinisi on tietysti erilainen sen mukaan, voitko tehdä sen täysin itsenäisesti yksinäsi, vai onko sinun huomioitava ja oltava mukana muiden perheenjäsenten aamussa.

  Joka tapauksessa sinun kannattaa varata joka aamu aikaa vain itsellesi, esimerkiksi heräämällä muita aikaisemmin. Se voi olla avain positiiviseen päivään riippumatta siitä, millainen päivä edessäsi on.

  Aamurutiinit määrittelevät päiväsi

  Aamurutiinit eivät ole vain aikaa herätä ja valmistautua päivään. Ne muovaavat päiväsi suunnan ja vaikuttavat merkittävästi päivän onnistumiseen. Kuten Richard Whately on todennut: Kun hukkaat tunnin aamulla, metsästät sitä koko päivän.

  Aamun sävy ja vire määrittelevät usein koko päivän vireen. Kun nouset ”väärällä jalalla” aamulla, on usein koko päivä pilalla.

  Aamurutiinit ovat mahdollisuus luoda perusta onnistuneelle ja tyydyttävälle päivälle. Niiden avulla voit ohjata päiväsi suuntaa ja varmistaa, että kohtaat päivän haasteet parhaimmiltasi.

  Hyvät aamurutiinit ovat investointi omaan hyvinvointiisi ja tuottavuuteesi.

  Mitä voit tehdä

  • Käy läpi ja kuvaa nykyinen aamurutiinisi

  • Käy läpi ne asiat, joihin et ole tyytyväinen

  • Arvioi ja listaa asioita, joiden avulla voisit aloittaa aamusi paremmin ja tehdä päivästäsi mukavamman ja tehokkaamman

  • Rakenna näin omaan tilanteeseesi sopiva aamurutiini.

  • Yritä sijoittaa aamuun ja aamupäivään päivän tärkeimmät tehtävät

  Tulevaisuuteni alkaa, kun herään joka aamu. Miles Davis

  .

  Aamurutiineista, aloittamisesta yleensä ja vitkuttelun torjunnasta voit lukea laajemmin kirjasta Aloittamisen taito. Voit ostaa sen tästä.

  Jätä kommentti

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *