Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

.

Elämässä tulee eteen hetkiä, kun haluat tehdä suuria muutoksia, olipa kyse sitten kunnon kohottamisesta, yritystoiminnan aloittamisesta tai mistä tahansa pitkäaikaisesta projektista.

 Näissä tilanteissa voit valita kahdesta erilaisesta lähestymistavasta:

Tavoitteellinen aloittaminen

Tämä lähestymistapa korostaa tarkkojen tavoitteiden asettamista, strategian muodostamista, toimintasuunnitelmien tekemistä ja aikatauluja. Se on kuin kartta, joka ohjaa sinut päämäärääsi. Ajatus on, että kun tiedät tarkkaan, mihin olet menossa, voit suunnitella ja toteuttaa tehokkaita toimenpiteitä tavoitteiden saavuttamiseksi.

Esimerkki: Kuntoilun aloittaminen

Aseta tavoite, kuten juosta 5 km kolmen kuukauden kuluessa. Muodosta strategia, joka sisältää viikoittaisen juoksuharjoittelun, voimaharjoittelun ja lepopäivät. Tee toimintasuunnitelma, joka käsittää juoksuohjelman, voimaharjoitusohjelman ja ruokavalion. Laadi aikataulu, jossa määritellään, milloin ja miten kukin harjoitus toteutetaan.

Esimerkki: Yritystoiminnan aloittaminen

Elon Muskin Tesla on loistava esimerkki tästä lähestymistavasta. Hän aloitti kirjoittamalla yksinkertaisen suunnitelman,  masterplanin, joka sisälsi neljä askelta Teslan tulevaisuuden rakentamiseksi. Musk aloitti kalliilla pieniä määriä valmistettavalla autolla, käytti saadut tulot keskisuurten volyymien autojen kehittämiseen ja edelleen edullisen suurten volyymien auton tuotantoon, tähdäten lopulta aurinkoenergian tuotantoon. Tämä suunnitelma on toteutunut hämmästyttävän pitkälle.

Aloittaminen pienesti, kokeillen

Toinen tapa on aloittaa pienesti, kokeilla, ottaa opiksi, kokeilla jotain muuta, oppia ja kehittyä. Tässä lähestymistavassa asetetaan pieniä, vaatimattomia tavoitteita, ja matkan varrella oppiminen ja joustavuus ovat avainasemassa. Tämän tavan etuna on, että se mahdollistaa nopeamman sopeutumisen ja innovoinnin, kun opit mikä toimii ja mikä ei.

Esimerkki: Kuntoilun aloittaminen

Aloita kävelemällä 10 minuuttia joka päivä. Lisää aikaa vähitellen, kunnes kävelet 30 minuuttia päivässä. Tämän jälkeen kokeile juoksua lyhyitä matkoja ja kasvata matkaa sitä mukaa, kun kunto kohenee. Aseta itsellesi pieniä tavoitteita, kuten juosta 1 km ilman pysähtymistä, ja laajenna tavoitettasi sitä mukaa, kun edistyt.

Esimerkki: Yritystoiminnan aloittaminen

Google, joka perustettiin autotallissa kahden kaverin toimesta, on erinomainen esimerkki tästä lähestymistavasta. Sergey Brin ja Larry Page eivät alun perin pyrkineet perustamaan suurta yritystä, vaan heidän tavoitteenaan oli kehittää parempi hakumenetelmä. He aloittivat pienestä, keskittyen helppokäyttöisen hakukoneen luomiseen. Tämä nöyrä alku johti lopulta yli 1600 miljardin dollarin markkina-arvoon.

Kun aloittaa jotakin esimerkiksi siinä toivossa, että hankkii ylimääräistä rahaa 1000 euroa kuussa, se voi johtaa myöhemmin vaikka kuinka pitkälle. Aloita pienestä ja anna kunnianhimollesi tilaa kasvaa.

Tunnista mikä sopii sinulle

Kummassakin lähestymistavassa on omat hyvät ja huonot puolensa. Molemmat tarjoavat arvokkaita oppeja ja menetelmiä tavoitteittesi saavuttamiseen.

Olennaista on tunnistaa, kumpi tapa sopii parhaiten omiin tarpeisiisi, kykyihisi ja tilanteeseesi. Onnistumisen avaimet ovat itsensä tunteminen, joustavuus ja kyky oppia matkan varrella – riippumatta siitä, valitsetko tiukan suunnitelman vai kokeilun ja oppimisen polun.

Monet yrittäjät käyttävätkin molempia lähestymistapoja yhdistellen, aloittaen kokeiluilla ja siirtyen suunnitelmallisempaan toimintaan oppiensa perusteella.

Mutta aloita. Vasta silloin voit edetä ja oppia.

Pieni askel oikeaan suuntaan voi olla elämäsi suurin harppaus.

Aloittamisen ongelmista ja keinoista aloittaa helpommin ja tehokkaammin voit lukea laajemmin kirjasta Aloittamisen taito. Voit ostaa sen tästä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *