Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

.

Uuden aloittaminen on usein pelottavaa. Se vaatii muutosta, ja muutos on jotain, mitä aivosi luonnostaan pelkäävät. Ensimmäisen askeleen ottaminen merkitsee tuntemattomaan astumista, riskin ottamista. Se on yleensä vaikein vaihe.

Et pysty aloittamaan jotain asiaa, koska ajattelet liikaa asiaa kokonaisuudessaan, sen alusta loppuun saakka. Kokonaisuus tuntuu aivan liian suurelta ja se lamaannuttaa sinut.

Siksi viivyttelet.  Mutta kun ymmärrät, että pienikin toiminta voi muuttaa pelon innostukseksi, voit alkaa muuttaa tapaasi lähestyä uusia tehtäviä ja tavoitteita.

Voit oppia aloittamaan vaikeitakin asioita helpommin.

Tee aloittaminen helpoksi. Aloita pienesti.

Ennen aloittamista kysy itseltäsi tämä kysymys: Mikä on se pieni toimenpide, jonka voin tehdä ja joka vie minut oikeaan suuntaan?

Tärkeintä on aloittaa pienesti. Muuta mielessäsi oleva yksi suuri ensimmäinen askel moneksi pieneksi askeleeksi.

Suuret tavoitteet on parasta aloitusvaiheessa unohtaa. Tavoitteet voi jakaa osatavoitteiksi ja välietapeiksi. Kun saavutat nopeasti pieniä edistysaskeleita, sisäisen kritiikkisi vaimenee ja motivaatio kasvaa.

Tämä pätee yleensä onnistumisen kanssa missä tahansa asiassa, kaikki lähtee pienistä paloista. Tai pienistä askelista, jos puhutaan jonnekin pääsemisestä. Tavoitteen asettaminen ja saavuttaminen on kuin elefantin syömistä. Pala palalta teet mahdolliseksi sen, mikä aluksi näytti mahdottomalta.

Tee vaikeat asiat, kun ne ovat helppoja, ja tee suuret asiat, kun ne ovat pieniä. Tuhannen mailin matka on aloitettava yhdestä askeleesta. – Lao Tzu

Pienesti aloittamisen edut

Vähin erin aloittamisessa on monia etuja: se vaatii vähemmän aikaa ja energiaa, estää ylivoimaisuuden tunteen ja halvaantumisen, lisää itseluottamustasi ja lisää muutosnopeuttasi, vähentää riskejä ja antaa sinulle välitöntä palautetta ja on ensimmäinen askel.

Kun tehtävä tuntuu helpolta, sen aloittamiseen ei ole suurta henkistä kynnystä.

Motivaatio syntyy pienistä askelista ja edistymisen tunteesta. Kaikista eniten ihmistä motivoi edistyminen, koska jo pieni kouriintuntuva onnistuminen potkii meitä eteenpäin ja vahvistaa uskoamme myöhempiin onnistumisiimme.

Aloita alusta. Kaikki alkaa pienestä askeleesta

Kun sinun pitäisi käsitellä terassin lattia öljyllä, eikä tämä moneen kertaan lykkäämäsi urakka oikein sytytä, ota ensimmäinen askel ja pue vain aluksi maalaamiseen sopivat vaatteet päällesi. Päätös jatkaa aloittamalla maalaus syntyy sen jälkeen yllättävän helposti.

Kun kirjoitat esseetä, älä keskity esseen kirjoittamiseen. Keskity hyvän lauseen kirjoittamiseen.

Kun pelaat golfia, älä keskity hyvään kierrostulokseen golfkentällä. Keskity seuraavaan lyöntiin.

Jaa hanke sopiviin vaiheisiin, askeliin, mutta käsittele niitä yksi kerrallaan. Sinun ensimmäinen toimenpiteesi voi olla vain puhelinnumeron etsiminen, puhelinsoiton tekeminen, sähköpostin lähettäminen, tapaamisen sopiminen, lomakkeen täyttö.

Muiden askelten vuoro tulee aikanaan. Silloin olet valmiimpi ottamaan niihin kantaa ja ratkaisemaan niihin liittyvät kysymykset.

Ensimmäisen askeleen ei tarvitse olla täydellinen

Kun olet aloittamassa määrittele konkreettisesti, mikä on ensimmäinen fyysinen toimenpide, jolla asia lähtee liikkeelle.

Tämä toimenpide, ensimmäinen askel vie sinut kohti pelkosi kohtaamista. Se johtaa oivallukseen, että asiat eivät ole niin pelottavia, vaikeita tai suuria kuin ne aluksi näyttävät. Se on ensimmäinen itseluottamuksen rakennuspalikka. Se on askel kohti muutosta.

Ensimmäisen askeleen ei tarvitse olla täydellinen. Tai suurin asia. Eikä se aina ole rohkein asia. Mutta se on jotain.

Ensimmäinen askel tuntuu usein merkityksettömältä. Se vaikuttaa mitättömältä. Mutta ensimmäinen askel on kipinä, joka tekee toisesta askeleesta helpomman ja kaikki muut vaiheet mahdollisiksi. Se on uuden alku ja johtaa päämäärääsi.

Ensimmäinen askel on, että sinun on sanottava, että voit. Will Smith

Elämä koostuu pienistä askelista. Mieti, mitä pieniä valintoja voit tehdä päivittäin, jotka voivat kertautuen johtaa suuriin positiivisiin muutoksiin elämässäsi tulevaisuudessa?

Mieti, mikä olisi juuri nyt se pieni askel, jonka voisit ottaa muuttaaksesi elämääsi parempaan suuntaan?

Pieni askel oikeaan suuntaan voi olla elämäsi suurin harppaus.

Aloittamisen ongelmista ja keinoista aloittaa helpommin ja tehokkaammin voit lukea laajemmin kirjasta Aloittamisen taito. Voit ostaa sen tästä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *