Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Tärkeäkään tehtävä ei saa aina meitä innostumaan.

Meillä on taipumus odotella oikeaa hetkeä, inspiraatiota tai riittävää motivaatiota aloittaaksemme tehtävän tai työn.

Mutta tuota sopivaa hetkeä tai inspiraatiota tai motivaatiota ei välttämättä koskaan tule.

Kirjailija E.B. White on sanonut: ”Kirjailija, joka odottaa ihanteellisia työolosuhteita, kuolee laittamatta sanaakaan paperille.”

Aikaansaaminen vaatii joskus pakkoa

Ihmiset, jotka saavat asioita aikaan ja menestyvät, eivät odota sopivaa aika. He eivät odota, että nyt he ovat oikealla tuulella ja heillä on inspiraatio ryhtyä tekemään.

 He vain pakottavat itsensä aloittamaan ja ottamaan ensimmäisen askeleen.

 Kun tuon askeleen on ottanut, aloittanut ja ottanut työkalut esille, he huomaavat, että ”hei, minähän tein sen”. Nyt onkin inspiraatiota ja motivaatiota jatkaa eteenpäin. Ja hetken päästä he ovat täydessä toimessa ja asia etenee vauhdilla.

Mieti, miksi asia on sinulle tärkeä

Yksi arvokkaimmista taidoista elämässä on tehdä asioita, kun et halua tehdä niitä.

 Joskus on pakko tehdä asioita, joihin sisäinen motivaatio ei tunnu riittävän. Joskus myös ”paskaduunia” on tehtävä, jos aiot saavuttaa jotain. Sinun on vain silloin löydettävä asialle oikea merkitys ja konteksti, jotka palvelevat omaa tavoitettasi tai unelmaasi.

 Kun tiedät, että työ on sinulle tärkeää, palauta mieleesi, miksi se on tärkeää ja aloita.

Viisaita sanoja

Työteliäisyydestään tunnettu kauhukirjailija Stephen King onkin todennut: Amatöörit istuvat ja odottavat inspiraatiota, me muut vain nousemme ylös ja menemme töihin. Kirjailija Arthur Miller on sanonut vastaavasti: Kun et voi luoda, voit työskennellä.

Motivaatio on yliarvostettua

Tekemisen ajatellaan yleensä olevan kiinni motivaatiosta. Se taas on kiinni omista arvoista, tunteista ja inspiraatiosta. Ketjureaktion ajatellaan yleensä olevan

inspiraatio-> motivaatio ->teot -> inspiraatio……..

Eli ensin tarvitaan inspiraatio, joka saa ketjun liikkeelle. Kun saa tekemisen käyntiin, se lisää edelleen inspiraatiota ja motivaatiota.  Ongelma on usein, miten ja mistä saada inspiraatio.

 Mutta usein motivaatio lähtee teoista. Motivaatio tulee vasta aloituksen jälkeen, ei ennen. Ketjun voi saada liikkeelle tekemisellä. Kun teet edes jotain syntyy ketju

teot -> inspiraatio -> motivaatio -> teot……

Myös tunnettu prokrastinaation tutkija Timothy Pychyl on todennut: Motivaatio seuraa toimintaa. Aloita, niin huomaat motivaatiosi seuraavan.

Tekemällä jotain pakotat itsesi ja tarpeellisen toiminnan liikkeelle. Eli aloita nyt.

Mitä voit tehdä

Yhteenveto

Aloittaminen on avain menestykseen. Älä odota täydellistä hetkeä tai inspiraatiota. Pakota itsesi aloittamaan nyt, ja huomaat, että motivaatio seuraa perässä. Kun teet näin, pääset alkuun ja työ etenee sujuvasti. Tee se tänään – älä odota huomiseen.

.

Voit lukea lisää aloittamisesta, vitkuttelusta ja sen torjumisesta kirjasta Aloittamisen taito. Voit ostaa sen tästä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *