Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Einstein simple

Liikeidea on pelkistetty kuvaus siitä, mitä yritys tekee, mikä on sen bisnes, miten se hankkii rahansa ja kannattaa. Se kuvaa yrityksen tapaa toimia ja tehdä rahaa. Hyvä liikeidea on aina omaperäinen. Se voi olla pienikin oivallus, jolle löytyy selkeä asiakastarve. Hyvä liikeidea on usein myös yksinkertainen.

Mainio esimerkki yksinkertaisen ja onnistuneen liikeidean toimivuudesta on IKEA. Sen liikeidea on:  ”tarjoamme laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin”.

Myös IKEAn toiminnassa on yksinkertaistamisella vahva rooli.  Ingvar Kampradin kirjoittama Huonekalukauppiaan testamentti julkaistiin vuonna 1976. Testamentissa esitellään IKEA-visio ja -liikeidea, ja sillä oli, ja on yhä edelleen, voimakas vaikutus IKEA-kulttuurin kehittymiselle ja elinvoimalle. Yksi testamentin yhdeksästä toimintaperiaatteesta, arvosta, on yksinkertaisuus: Yksinkertaisuus on hyve. 

Testamentissa todetaan mm.

IKEAn organisaatio on pyritty pitämään niin yksinkertaisena ja matalana kuin mahdollista. Alussa vallalla oli smoolantilainen maalaisperheilmapiiri, jonka periaatteita edelleen vaalitaan.

Kivi on yksinkertainen. Mutta voit rakentaa kivistä katedraalin.   George Whitesides

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *