Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

icehockeywm

Suomi ei voittanut kultaa jääkiekon MM-kisoissa Moskovassa. Tuloksena oli hopeaa, jälleen, nyt jo kahdeksannen kerran. Mestaruuksia Suomella on kaksi. Vuodesta 1992 lähtien, jolloin Suomi voitti ensimmäisen MM-mitalinsa (hopean!), mitaleja on tullut yhteensä 13.

Suomen voittoprosentti MM-kisojen loppuotteluissa on 20 %. Kun tarkastellaan aikaa vuodesta 1992 lähtien, ovat muiden mestaruuksia voittaneiden maiden voittoprosentit loppuotteluissa: Tsekki 85,7 % (6 mestaruutta), Kanada 63,6 % (7), Venäjä 62,5 % (5), Ruotsi 40 % (4) ja Slovakia 33,3, % (1).

Miksi Suomi ei pärjää loppuotteluissa?

Mistä voisi johtua Suomen heikko menestys loppuotteluissa. Selityksiä on ainakin kolme:

  1. Suomi on alkulohko- ja pudotuspeleissä onnistunut pelaamaan yli normaalin tasonsa, mutta loppuottelussa on tasoero tullut esiin.
  2. Suomi on loppuottelussa pelannut alle normaalin tasonsa, epäonnistunut fyysisesti, henkisesti ja/tai taktisesti ja hävinnyt ratkaisevan ottelun.
  3. Kyseessä on sattuma, tilastollinen vaihtelu

Jatkossa menee paremmin?

Jos kysymys on tilastollisesta vaihtelusta, on odotettavissa, että seuraavien 20 vuoden aikana tapahtuu ns. paluu keskiarvoon. Paluu keskiarvoon tarkoittaa, että sattumanvaraisilla asioilla on taipumus tasoittua ajan mittaan. Se tarkoittaisi tällöin myös sitä, että Suomi tulee jatkossa voittamaan aikaisempaa enemmän mestaruuksia päästessään loppuotteluun.

Mutta onko tämä oikea selitys? Sen tulevaisuus ehkä näyttää.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *