Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Photo by Edu Lauton on Unsplash

Sanotaan, ettei oikotietä onneen ole. Oikotietä ei ole myöskään menestykseen. Jokaiselle menestystä havittelevalle on kyllä tarjolla valtava määrä erilaisia neuvoja, ohjeita ja poppakonsteja. Esimerkiksi Amazon verkkokaupassa on tarjolla yli 90 000 kirjanimikettä, joissa käsitellään onnistumista ja menestymistä.

Jokaisessa kirjassa on satoja sivuja neuvoja, ja joskus hyvinkin erilaisia neuvoja. Miten kukaan pystyy seuraamaan kaikkia niitä? Ja mistä ja kuka tietää, mikä toimii sinun kohdallasi?

Menestykseni on sen ansiota, että kuuntelin kunnioituksella parhaita neuvoja, ja sitten jatkoin matkaani toimien täysin päinvastoin. G. K. Chesterton

Kaikilta menestyjiltä, liike-elämässä, taiteissa, tieteissä, urheilussa ja yhteiskunnallisessa toiminnassa voimme oppia paljon. Mutta heiltä poimittu yksi salaisuus tai yksi tapa tai yksi kirja, joka lupaa muuttaa elämääsi, ei todennäköisesti tee sinulle paljonkaan hyvää. Ei ole olemassa mitään menestyksen ”tiedettä”.

Jokainen menestynyt ihminen on erikoistapaus ja tehnyt lujasti työtä saavuttaakseen asemansa elämässä. Kaikkea tätä kovaa työtä ei voi kiteyttää yksinkertaiseksi kaavaksi. Ja vaikka voisit jotenkin löytää jonkin erinomaisen kaavan, joka kiehtoo sinua, et voi kuitenkaan luoda samanlaisia olosuhteita. Kun etsii keinoa menestyä, kannattaa muistaa, mitä filosofi ja tutkija Nassim Nicholas Taleb on sanonut: Älä luota mihinkään, mitä kuulet, luota osaan siitä, mitä luet ja puoleen siitä, mitä näet.   

Meillä on voimakas halu uskoa, että joku maaginen taikajuoma korjaa taloutemme tai henkilösuhteemme tai terveytemme tai saa meidät menestymään. Totuus on, että nämä kaikki vaativat kovaa työtä ja suuren annoksen kärsivällisyyttä.

Menestyminen ei ole pikamatka, se on maraton.

Menestymisen sääntö nro 1

Menestymisen sääntö nro 1 on: ei ole mitään sääntöjä. On vain säännönmukaisuuksia ja todennäköisyyksiä.

Mutta sinun on hyvä tietää, että tekemällä jotain on todennäköisempää, että menestyt, kuin jos et tee mitään. Urheilun piiristä tuttu vanha totuus pätee yleisemminkin: On todennäköisempää, että menestyt paremmin, kun harjoittelet enemmän. Ja tietysti jos se, mitä teet, on joidenkin ihmisten kohdalla toiminut ja johtanut menestykseen, on vielä parempi. Kaikille eivät sovi kuitenkaan kaikki keinot. Etkä tarvitse kaikkia. Osa keinoista on toisia poissulkevia. Kaikki eivät aina toimi ja joistakin voi olla sinulle jopa haittaa. Et voi kopioida muita, sinun pitää löytää oma tiesi. Kun etsit itse omat keinosi, olet myös valmiimpi sitoutumaan niihin.

Menestymisestä on sanottu, että se on vain muutama päivästä toiseen toistettu yksinkertainen tapa. Menestyminen on arkipäiväistä, ei taianomaista. Sinun pitää valita itse muutama asia, mitkä tuntuvat sopivan sinulle. Ja alat tehdä. Tekeminen on kaiken A ja O. Mitkään neuvot eivät korvaa työtä. Viisain tapa löytää sinulle paras polku menestykseen on kokeilla monia erilaisia asioita.

Suurin este

Ihminen on itse oman menestyksensä suurin este.  Ensin sinun pitää saada itsesi uskomaan, että voit vaikuttaa unelmasi saavuttamiseen, menestymiseesi. Usko pystyä saavuttamaan, mitä haluat, on yksi tärkeistä aineksista menestykseen pyrkimisessä. Sinun pitää uskoa, että myös sinulla on mahdollisuus menestyä.

Jos et usko, että voit vaikuttaa, on sama mitä teet. Jos uskot, että voit vaikuttaa, sinun pitää selvittää mitä teet. Olet itse oman menestyksesi tärkein tekijä. Mutta menestys vaatii nimenomaa tekoja ja työtä. Odottamalla kädet ristissä menestyy harvoin.

Mutta miten päästä liikkeelle? Meiltä puuttuu usein tahto ja varmuus siitä, että tätä me haluamme. Mikä on sinun tarkoituksesi, unelmasi, visiosi? Ja miten päästä alkuun. Ensimmäinen askel on vaikein. Ota ensimmäinen askel ja lue kirja Menestymisen taito.

Kirja ei tarjoa sinulle mitään yhtä ja oikeaa tapaa menestyä. Vaikka sitä jotkut lupailevat, sellaista ei ole olemassa. Polkuja menestykseen on yhtä monta kuin on meitä ihmisiä. Mutta jos haluat menestyä, tämä kirja auttaa sinua etsimään omaa polkuasi. Sinä itse valitset keinosi, tapasi ja polkusi ja kirjoitat oman menestystarinasi. Kirja auttaa sinua näkemään mahdollisuuksia menestyä. Se antaa sinulle uusia näkökulmia menestystä koskeville ajatuksillesi.

(Artikkeli on osa Menestymisen taito – kirjan johdantoa)

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *