Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Elämme kovia aikoja, kaikki, koko ihmiskunta. Mutta kovia aikoja joutuu jokainen ihminen kestämään joskus muutenkin. Vastoinkäymiset ja epäonnistumiset kuuluvat elämään.  Jokainen menestynytkin ihminen on joskus myös epäonnistunut tai luovuttanut.

Mutta ihminen on sopeutuva ja yleensä kestävämpi kuin luuleekaan.

40 prosentin sääntö

Yhdysvaltojen laivaston SEAL-joukoilla on koulutuksessaan ns. 40 prosentin sääntö.  Se on yksinkertainen: kun mielesi kertoo jossakin harjoituksessa tai tukalassa tilanteessa, että tämä on tässä, en kestä enempää, en voi mitenkään mennä pidemmälle, nyt minun pitää luovuttaa, olet kuitenkin vasta käyttänyt 40 % voimistasi.

Kysymys on ajattelusta ja tahdonvoimasta, henkisestä sitkeydestä.

Henkisen sitkeyden ja tahdonvoiman kehittäminen on kuin lihaksen rakentamista. Tahdonvoima on kuin lihas, joka kasvaa sitä voimakkaammin, mitä enemmän sitä käytetään. Seuraavan kerran kun luulet saavuttaneesi rajasi, jatka vielä hetki, tee vielä yksi ponnistus. Kun ajattelet, että et voi enää jatkaa, mene edes vähän eteenpäin. Haasta itsesi näkemään, pystytkö kestämään vielä hieman enemmän.

Pohjimmiltaan se tarkoittaa, että sitä, miten pystymme käsittelemään haasteita, vaikeuksia ja takaiskuja, ei määrittele kykymme, vaan ajattelumme ja asenteemme.

Yleensä ajatellaan, että tuska, kipu ja kärsimys ovat asioita, joita on vältettävä hinnalla millä hyvänsä. Jos jokin tuntuu liian vaikealta, me yksinkertaisesti luovutamme. Pitää kuitenkin muistaa, että tie menestykseen on yleensä päällystetty ikävillä asioilla, kivulla ja kärsimyksellä.

Kun olet vaikka juoksemassa maratonia ja alat harkita keskeyttämistä, päätä että jatka vielä vähän matkaa, 100 metriä, 500 metriä, kilometrin……

Sääntö sopii kaikkeen toimintaan, mitä teemme: kuntoilu, elintavat, harrastukset, opiskelu, ura, ammatti, yrittäminen, henkilösuhteet.

Sitkeyttä ja tahdonvoimaa voi kehittää. Keskity tekemään pieniä päätöksiä joka päivä, jotka työntävät sinua mukavuusalueesi ulkopuolella. Ja muista tämä, kun seuraavan kerran luulet, ettet enää jaksa – sinulla on vielä 60 prosenttia jäljellä. Sinulla on aina enemmän sisälläsi kuin luulet. Onko se juuri 60 prosenttia ei ole oleellista, sitä on kuitenkin paljon.

Henkinen sitkeys on kyky herättää henkiin ja ottaa käyttöön kaikki ne kyvyt ja taidot mitä sinulla on – tarvittaessa.

Menestys ei ole olla fiksumpi tai kovempi kuin kukaan muu. Kyse on useimmiten siitä, ettei koskaan luovuta.

Onnistumisen ja epäonnistumisen ero on usein halukkuus tehdä asioita, joita et halua tehdä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *