Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Huominen on usein kiireisin viikonpäivä. Espanjalainen sananlasku

Voisi ehkä ajatella, että maanantai olisi viikon yleisin päivä aloittaa jotain, projekti, tehtävä, työ, harrastus tai elämänmuutos.

Mutta se ei pidä paikkaansa. Suurin osa muutoksista elämässä tai elämäntavoissa alkaa huomenna. Vaikka huominen ei olekaan viikonpäivä.

Aloitan laihduttamisen huomenna. Lopetan tupakanpolton huomenna. Aloitan kuntoilun huomenna. Alan huomenna lukea tenttiin. Huomenna alan mennä nukkumaan aikaisemmin. Aloitan projektin huomenna.

Huominen on paras aika tehdä kaikki, jota suunnittelit täksi päiväksi. Yleensä myös huomenna on kaikki helpompaa.

Mutta huominen onkin huomenna tänään, ja silloin löydämme ehkä uuden tavan lykätä aloittamista. Huominen on aina huomenna, se ei koskaan ole tänään. Huomenna ei tule koskaan.

Kun viivytät aloittamista, muutos tulee aina vain vaikeammaksi. Syistä tai tekosyistä, joilla lykkäät aloittamista, tuleekin totuuksia, joiden avulla kuvittelet voivasi välttää aloittamisen.

Tänään on ollut niin raskas päivä töissä. Tv:stä tulee hyvä matsi. Pitää mennä ruokakauppaan. Nukuin huonosti viime yönä.  Tänään on niin hieno sää. Tänään on niin huono sää. Tänään en kerta kaikkiaan jaksa.

Ehkä kuvittelet, että muutos on helpompaa huomenna. Se voi olla niin, mutta tosiasiassa lykkääminen useimmiten vain vähentää motivaatiotasi aloittaa. Jokainen päivä jonka lykkäät asiaa, kasvattaa henkistä taakkaa mielessäsi.

Huominen voi olla hyvä päivä lakata yrittämästä jotain tai lopettaa, mutta tänään on paras päivä aloittaa tehdä asioita, joita sinun pitää tehdä.

Jokainen muutos, jota olet aloittamassa, on prosessi, ei yksittäinen tapahtuma. Ja tähän prosessiin voit konkreettisesti osallistua vain tänään. Sinun ei tarvitse uskoa mielesi kehittämiä tekosyitä tai ajatella, että aloittamisen pitää tuntua oikealta tai hyvältä. Voit aloittaa tänään. Huomiseen lykätty muutos ei tapahdu koskaan.

Parasta siis aloittaa tänään. Huomenna aloittaminen on vain asioiden lykkäämistä. Tänään voit jo tehdä jotain, ottaa vaikka hyvin pienen askeleen.

Samalla tavalla kuin huominen alkaa jo tänään, myös ensi viikko, kuukausi ja vuosi alkavat, tai ne pitäisi aloittaa jo tällä viikolla, tässä kuussa ja tänä vuonna.

Elä kuin jokainen päivä olisi viimeisesi. Jonain päivänä olet varmasti oikeassa. Frank Sinatra/Steve Jobs/Muhammad Ali

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *