Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

On tavallista, että kun sinulla on joku tavoite, esimerkiksi laihtua 10 kiloa, pudottaa golftasoitusta viidellä, perustaa yritys tai aloittaa podcast, yhtenä keinona aloittaa etsit tuttavapiiristä, lähiympäristöstäsi tai julkisuudesta jonkun henkilön, joka jo on tehnyt sen ja yrität sitten tehdä samalla tavalla.

Ja usein jonkun lähipiirin tai julkisuuden henkilön esimerkki yleensäkin saa meidät ajattelemaan omien tapojemme muuttamista tai uusien tavoitteiden asettamista.

Mallin ottaminen muista ei ole huono keino. Muiden, asiassa onnistuneiden ihmisten kokemukset voivat auttaa ja nopeuttaa omaa oppimistasi ja alkuun pääsyä. Muilta oppiminen on tavallinen keino oppia.

Mutta tässä toimintamallissa on ainakin yksi ongelma. Se miten jotkut menestyneet henkilöt toimivat tänään, ei välttämättä ole se tapa, jolla he aikanaan aloittivat. Ja vaikka he kertovat, miten aikanaan aloittivat, se ei välttämättä pidä täysin paikkaansa. Jokainen tapaus on myös omanlaisensa, eikä sellaisenaan sovi sinun tarkoituksiisi.

Ja matka erinomaisuuteen on pitkä.

Jos asetat tavoitteeksesi ”olla hämmästyttävä”, on erittäin vaikeaa aloittaa. Seth Godin

Kun vertaat omaa tilannettasi johonkin asiassa onnistuneeseen henkilöön, voi myös tuntua, että sinulta puuttuu tarvittavia resursseja ja ominaisuuksia aloittaa. Ajattelet, että sinun pitää hankkia paljon uusia taitoja tai ostaa uusia tavaroita, jotta pääset riittävälle tasolle ja voit ottaa edes ensimmäisen askeleen tavoitteesi suuntaan.

Jos aiot parantaa golfiasi ja pudottaa tasoitustasi viidellä ja seuraat itseäsi parempia pelaajia, voi tuntua siltä, että sinun pitää hankkia samanlaisia uusia mailoja tai käyttää sellaisia palloja, joilla nämä pelaavat. Mutta todellisuudessa he ovat ehkä aloittaneet aivan samanlaisilla välineillä, mitä sinulla nyt on. Sinun kannattaakin aloittaa tavoitteeseesi pyrkiminen vain alkamalla harjoitella enemmän.

Tai jos pyrit nostamaan kuntoasi aloittamalla lenkkeilyn, et tarvitse uusia huipputason juoksukenkiä. Aloittaessasi laihduttamisen sinun ei tarvitse liittyä johonkin maksulliseen ryhmään, vaan aloittaa vaikka syömällä enemmän kasviksia. Äläkä lykkää uuden yrityksesi nettisivujen lanseerausta, jos et heti löydä mielestäsi täydellistä logoa.

Näistä resurssien tai taitojen puutteista voi kuitenkin muodostua sinulle syy lykätä aloittamista. Ne voivat estää sinua aloittamasta ja tekemästä tavoitteen saavuttamiseen liittyvää kovaa työtä.

Mutta et tarvitse täydellistä alkua onnistuaksesi pitkällä aikavälillä.

Jos et pysty aloittamaan mielestäsi täydellisellä tavalla, älä anna sen estää sinua lähtemästä liikkeelle. Epätäydellistä alkua, ilman täydellisiä varusteita tai taitoja, voit aina parantaa saamasi palautteen ja kokemusten mukaan myöhemmin. Täydellisen aloittamisen ja suunnitelman pakkomielle voi kuitenkin estää sinua aloittamasta koskaan.

Anna ensimmäisen onnistumisesi olla vain aloittamisen. Anna unelmiesi haastaa sinut. Amit Ahlawat

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *