Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Miten voit parantaa mahdollisuuksiasi saavuttaa tavoitteesi?

Ensimmäinen edellytys on tietysti, että määrittelet tavoitteen oikein.

Seuraavaksi sinun pitää keskittyä siihen, mikä on tärkeintä. Hyvin usein keskitymme kuitenkin tehtäviin tai ongelmiin, jotka ovat juuri nyt edessämme sen sijaan että keskittyisimme siihen, mikä on todella tärkeää tavoitteen kannalta.

Kuinka voit varmistaa, että suurin osa ajastasi kuluu kriittisiin asioihin, jotka auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi? Miten teet päätöksiä ja valintoja, jotka vievät sinua parhaiten kohti tavoitetta? Jos teet työtä ryhmässä, kaikkien tulisi olla selvillä, mikä on tärkeintä menestyksen ja tavoitteen saavuttamisen kannalta.

Seuraava tarina kertoo erään tavan menestyä tavoitteen saavuttamisessa.

Ben Hunt-Davis oli Ison-Britannian soudun miesten kahdeksikko -joukkueen kapteeni. Vuonna 1998, taas uuden pettymyksen jälkeen Kölnin regatassa, hän yhdessä joukkueen muiden jäsenten kanssa totesi, että jos he jatkavat samalla tavalla, odotettavissa ei ollut muuta kuin 7. sija toisensa jälkeen. Joukkue oli jatkuvasti epäonnistunut voittamaan mitalia tai edes pääsemään finaaliin suurissa kilpailuissa.

Silloin kapteeni kehitti yksinkertaisen säännön: Jokaisen toiminnan kohdalla, jonka joukkue ajatteli tekevänsä, he kysyvät ”Saako se veneen kulkemaan nopeammin?” He kysyivät saman kysymyksen kaikesta, mitä he aikoivat tehdä. Kun joukkue kauhisteli 20 kilometrin aamulenkkiä, he kysyivät toisiltaan ”Saako se veneen kulkemaan nopeammin?” Kun joku ajatteli menemistä pubiin, toiset kysyivät “Saako se veneen kulkemaan nopeammin?” Heidän keskittymisensä kohdistui pelkästään suorituskykyyn, tuloksiin, joita he toivoivat saavuttavansa.

Sydneyn olympialaisissa vuonna 2000 joukkueesta tuli, vastoin kaikkia ennakkoveikkailuja, ensimmäinen brittiläinen joukkue, joka voitti olympiakultaa vuoden 1912 jälkeen.

Kyseessä on hieno esimerkki siitä, miten tavoitteet voivat ohjata päätöksiä ja valintoja. Kun itselläsi on joku selkeä tavoite, jonka saavuttamiseen haluat todella panna aikaasi ja ponnistelujasi, keksi sille oma ”Saako se veneen kulkemaan nopeammin?”– kysymyksesi. Ja keskity sitten sen avulla saatuihin vastauksiin ja tehtäviin.

Tavoite on unelma, joka otetaan vakavasti. Henry David Thoreau

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *