Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

Oletko hidas oppimaan uusia asioita?  Silloin on mukava tietää, että oppimisen nopeutta voi lisätä yksinkertaisilla keinoilla.

Scott H. Young on tutkinut nopeasti oppivien henkilöiden tapoja ja menetelmiä ja kirjoittanut sen perusteella kirjan Ultralearning. Ultraoppiminen tarkoittaa Youngin mukaan aggressiivista, itseohjautuvaa oppimisstrategiaa. Aggressiivisuus tarkoittaa, että sen sijaan, että viettäisit vuosia jonkin aiheen parissa saamatta juuri mitään aikaan, rajoitettu aikasi ja vaivasi keskitetään aina siihen, mikä toimii ja tuo tuloksia. Itseohjautuvuus tarkoittaa, että sen sijaan, että maksaisit kalliista opetuksesta ja opettajista, voit ottaa itse vastuun oppimisesta.

Kirjassaan Young tuo esiin yhdeksän periaatetta, joita soveltamalla kuka tahansa voi nopeuttaa oppimistaan.

  1. Metaoppiminen (oppia miten oppia): Luo oppimissuunnitelma. Ajattele parasta tapaa oppia aihetta ja tee muutoksia matkan varrella, kun saat enemmän kokemusta.
  2. Keskittyminen: Keskity. Löydä oikeanlainen keskittyminen jokaiselle tehtävälle – kapea fokus yksityiskohtaisesti suuntautuneille tehtäville ja pehmeämpi fokus luovemmille tehtäville. Älä koskaan yritä tehdä montaa asiaa samalla kertaa.
  3. Suora oppiminen: Pyri oppimaan taito sellaisessa yhteydessä tai tilanteessa, jossa haluat käyttää sitä. Kirjatietoa on vaikea siirtää todelliseen maailmaan, joten löydä tapoja soveltaa taitoja oppiessasi niitä.
  4. Harjoitteet: Harjoittele heikointa taitoasi, kunnes se ei enää ole heikoin taitosi. Toista.
  5. Mieleen palautus: Tehokkaimmat oppimistekniikat perustuvat testaukseen. Yritä saada itsesi muistamaan mitä tiedät (tai yritä muistaa mitä et tiedä). Älä vain passiivisesti tarkista tietoja.
  6. Palaute: Selvitä, mitä teet oikein ja mitä teet väärin, kysymällä ihmisiltä palautetta, vaikka se olisi epämukavaa.
  7. Muistaminen: Muistaaksesi oppimasi, käytä muistitekniikoita, kuten paikkamenetelmä, ketjutekniikka, ylioppiminen ja muistisäännöt.
  8. Intuitio: Opi aihe niin, että pystyt selittämään sen aloittelijalle. Paras tapa päästä tähän on keskittyä aiheen perusteisiin.
  9. Kokeilu: Tämän luettelon periaatteet ovat yleisiä ultraoppijoiden keskuudessa, mutta jokainen henkilö ja jokainen oppimisprojekti on ainutlaatuinen. Kokeile selvittääksesi mikä sopii sinulle parhaiten.

Et oppi kävelemään noudattamalla sääntöjä. Opit tekemällä ja kaatumalla. Richard Branson

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *