Menestymisen taito

Rakenna oma polkusi menestykseen ja löydä uusia keinoja palkitsevaan elämään 

.

Joka minuutti maailmassa jaetaan 350 000 twiittiä ja lähetetään 231 miljoonaa sähköpostia.

Elämme informaatioähkyssä, jossa ympäristömme on tupaten täynnä erilaisia virikkeitä ja tietoa. On vaikea löytää hetkiä ilman ärsykkeitä.

Kun sinua jatkuvasti pommitetaan liiallisella tiedolla, huomiosi jakaantuu, mikä johtaa keskittymisen vähenemiseen ja tuottavuuden heikkenemiseen.

Lisäongelmia ovat päätöksentekovaikeudet, lisääntynyt stressi, vähentynyt luovuus ja priorisoinnin puute. Kun tietoa on saatavilla liian paljon, voi olla vaikea määritellä, mikä on tärkeää ja mikä ei.

Erään tutkimuksen mukaan ihmisen keskimääräinen keskittymisen aikajänne on kahdeksan sekuntia. Se on sekunnin lyhyempi kuin kultakalalla! Aikajänne määriteltiin ajaksi, jonka voi keskittyä tulematta häirityksi.

Psykologi David Rock on puolestaan todennut kirjassaan, että olemme todella keskittyneet työhömme keskimäärin vain kuusi tuntia viikossa, vaikka vietämme työssä yleensä noin 40 tuntia.

Keskittyminen on taito tietää, mitä jättää pois

Ihmisen muisti ja ajattelu ovat rajallisia. Mitä vähemmän muistettavaa ja ajateltavaa sinulla on, sitä syvällisemmin pystyt keskittymään. Ja sitä paremmin onnistut.

Monimutkaisuus on keskittymisen, selkeyden ja suorituskyvyn hiljainen tappaja. Tämä väite koskee sekä yrityksiä että yksilöitä. On helppo antaa monimutkaisuuden ja epäjärjestyksen tunkeutua hitaasti sisään – meillä on aina tapana lisätä, mutta harvoin vähentää.

Mutta asioiden yksinkertaistaminen lähtee aina vähentämisestä.

Yksinkertaisin tapa saada aikaan yksinkertaisuutta on harkittu vähentäminen. Aina kun epäilet jonkin tarpeellisuutta, poista se. Mutta ole varovainen siinä, mitä poistat.  Maeda: Yksinkertaisuuden Lait. Laki 1

Kun ensin vähennät ja keskityt jäljelle jäävään, saat aikaan enemmän. Vähentäminen on keskittymisen edellytys. Se mitä et tee, määrittää mitä voit tehdä.

Keskittyminen on yksinkertaisuutta. Se tarkoittaa luopumista kaikesta, mitä mahdollisesti voisit haluta, ja keskittyä täydellisesti yhteen tärkeään asiaan.

Steve Jobsin mukaan keskittyminen tarkoittaa, että sanoo ei:

Ihmiset luulevat keskittymisen tarkoittavan sitä, että sanoo kyllä asioille, joihin pitää keskittyä. Mutta sitä se ei ole lainkaan. Se tarkoittaa, että sanot ei sadoille hienoille ideoille, mitä on olemassa. Sinun pitää valita huolellisesti. Itse asiassa olen yhtä ylpeä asioista, joita en ole tehnyt, kuin asioista, joita olen tehnyt. Innovaatiota on, että sanoo ei 1000 asialle.

Kieltäydy ja vähennä lähes kaikesta

Se, miten käytät aikaasi kaikkeen muuhun kuin aivan välttämättömään, on suurin ajansyöjä, kiireen aiheuttaja ja keskittymisen este.

Menestymisen tie on myös kieltäytymisen tie. Sinun kannattaakin aina muistaa Sturgeonin laki. Sen mukaan 90 prosenttia kaikesta on joka tapauksessa roskaa.

Vähentämisen pitäisi periaatteessa olla helppoa, jos Sturgeonin laki pitää paikkansa.

Laki ei koske vain viihdettä ja kirjallisuutta. Laki pätee muihinkin asioihin, joidenkin mielestä itseasiassa mihin tahansa, myös sinuun itseesi, älylaitteiden käyttöösi, harrastuksiisi, tunteisiisi, ajatuksiisi ja toiveisiisi.

Se pätee sosiaaliseen mediaan, mainoksiin, tavaroihin, sähköposteihin, twiitteihin, palavereihin.

Siksi voit hyvällä omalla tunnolla sanoa lähes kaikelle ei, ja keskittyä ja sanoa kyllä vain todella tärkeille, laadukkaille ja pysyville asioille.

Ja muista Sturgeonin lain lisäsääntö: Jos et ole varma, onko jokin roskaa, se on roskaa.

Kun kieltäydyt jostain turhasta, saat aikaa tärkeimmille asioille. Vähentäminen on priorisointia.

Ja kun puhumme priorisoinnista, tärkeysjärjestykseen asettamisesta, kannattaa myös muistaa, että prioriteettisanalla ei alkuaan ollut lainkaan monikkomuotoa.

Oli vain yksi prioriteetti, yksi tärkeä asia. Vasta 1900-luvulla alettiin puhua prioriteeteista. Mutta tärkeitä asioita ei voi olla monta.

Vähennä loppuun saakka

Kun ensin vähennät ja keskityt jäljelle jäävään, saat aikaan enemmän. Vähentäminen on keskittymisen edellytys. Se mitä et tee, määrittää mitä voit tehdä.

Ihmisen muisti ja ajattelu ovat rajallisia. Mitä vähemmän muistettavaa ja ajateltavaa sinulla on, sitä syvällisemmin pystyt keskittymään.

.

Täydellisyys saavutetaan, ei silloin kun ei ole enää mitään lisättävää, vaan kun ei ole enää mitään vähennettävää. -Antoine de Saint-Exupery

.

Yksinkertaistamisesta ja keskittymisestä voi lukea enemmän kirjoistani  Aloittamisen taito ja Menestymisen taito.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *